Wpis z mikrobloga

Wie ktoś może jak mogę zaradzić temu żeby włosy nie owijały się wokół szczotki mojego odkurzacza Xiaomi? Raz się owinely wokół tego wałka ze szczotką i przez to wypychały te druciki od pokrywy, lekko mi to porysowało podłogę i chcę uważać na ewentualną powtórkę.... Czy to wina tego że wałek ze szczotką jest zużyty? A może po prostu nic sie z tym nie da zrobić i muszę co jakiś czas tego pilnować?

#remontujzwykopem #xiaomi #odkurzacz #inteligentnydom
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@concordxxx: Nic nie zrobisz. Nowe odkurzacze mają na to rozwiązanie -- zamiast jednego wałka są dwa z małą szczeliną między nimi i włosy się rolują na wałki, są spychane do środka, do tej szczeliny, spadają z niej i są wciągane do pojemnika.
  • Odpowiedz
1.

Wie ktoś może jak mogę zaradzić temu żeby włosy nie owijały się wokół szczotki mojego odkurzacza

To nie jest lokówka - stosuj odkurzacz, zgodnie z jego przeznaczeniem
2.
Jeśli żona, (koleżanka, kochanka, dziewczyna ) ma długie włosy . Podrzuć (tak przypadkowo) nowy katalog z fryzurami
  • Odpowiedz
Wie ktoś może jak mogę zaradzić temu żeby włosy nie owijały się wokół szczotki mojego odkurzacza Xiaomi?

@concordxxx: wymienić odkurzacz, albo regularnie czyścić. Mój Neato kupowany z 10 lat temu miał specjalny nożyk do przecinania włosów w trakcie czyszczenia. Teraz Roborock ma sprytny montaż szczotki, że włosy owijają się głównie na specjalnym elemencie do tego, ale też trzeba regularnie to czyścić. Najnowsze właśnie mają fajną, dzieloną szczotkę to pewnie wystarczy
  • Odpowiedz
@concordxxx: eufy ma rozwiązane tak że w rolka ze szczotką idzie co jakiś czas w drugą stronę i tnie kłaki zasysając je. To chyba najtańsze na rynku rozwiązanie problemu. Ewentualnie dreame ze szczotką tricut
  • Odpowiedz
@concordxxx: @Polinik Ja mam Xiaomi Roborock S8, też ma dwie rolki ale inaczej ułożone, włosy zbierają się po bokach szczotek. Świetnie się sprawdza w mieszkaniu z osobą z długimi włosami. Niestety w polskiej dystrybucji nie ma go ze stacją
  • Odpowiedz