Wpis z mikrobloga

Czarna Cebula na Sępolnie

Ten kebab funkcjonuje już od dośc dawna, byl jednym z pierwszych "rzemieślniczych" czyli w teorii trochę lepszych kebabów w mieście, niedawno przeszedł remont i od nowego otwarcia w lutym ostro się pozycjonuje w social mediach, bulił między innymi Majonezowemu

Przerost formy nad smakiem, tak bym określił to co otrzymałem. Kebab typu "gemuse", w bułce, kurczak, ser, grillowane warzywa - w teorii brzmi nieźle, ale smaku w tym jest niewiele. Wyglądało bardzo dobrze ale już po pierwszych kęsach przyszło ogromne rozczarowanie. Jakaś tam inspiracja berlińską sceną jest (góra skropiona sosem z cytryny, co jest aktualnie modne w 61), mięsa sporo ale kombinacja smaków wszystkich składników tego kebaba sprawiała wrażenie jakby one się nawzajem redukowały i w konsekwencji w smaku otrzymujemy muł utaplany w sosach, do tego grillowane warzywa totalnie pozbawione smaku i przesuszona buła. Cały kebab pomimo dużej ilości sosów ostro zasuszał. Sos ostry w ogóle nie byl ostry, klasyk :|

Specjalnie pojechałem tam z Nadodrza, nie oczekiwałem nie wiadomo czego, ale liczyłem że to będzie co najmniej smaczne - nie było i w sumie jestem w-------y. Kebab stylowo podobny do Hallo Kebap na Gajowickiej - naj...ne wszystkiego ale smaku zero

#jedzenie71 #wroclaw
kyloe - Czarna Cebula na Sępolnie

Ten kebab funkcjonuje już od dośc dawna, byl jedny...

źródło: IMG_9990

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kyloe: Kolejny raz się sprawdza, że jak Majonezowy coś poleca tak mocno to raczej spudlowal.

Podobnie jak Ty to Ksiazulo go ocenił.

@NaglyAtakGlazurnika Wtedy chyba jeszcze mówiłeś, że tam cyrk był z jego przygotowaniem bo czekałeś długo i coś z paragonem było no nie?

Generalnie dalej sytuacja z kebabami jest stabilna. Albo słabe, albo stoisz w kolejce przez godzinę xd albo średnie i przeplacasz w cholere.
  • Odpowiedz
@kyloe: to sie nie dziwie ze ludzie wola juz w tym oyche doner, dyszka taniej i 25min blizej, bo w centrum

Kebab stylowo podobny do Hallo Kebap na Gajowickiej - naj...ne wszystkiego ale smaku zero

@kyloe: przekonales mnie, zeby tam
  • Odpowiedz