Wpis z mikrobloga

Hej.
Czy ktos z tagu #zuzel ma chec i cierpliwosc odpowiedziec na pare pytan? Pytania stricte naabowskie (ogladalem dzis otwarcie sezonu a na zywo to raz bylem na zuzlu) a nie ze cos skomplikowanego :P

Jasne ze wiem ze moge poszperac po sieci tylko ze to zajmie wieki :D

Nie do konca kumam pewnych zasad i chcialbym sie zapytac. Tylko czy ktos ma ochote odpowiadac na oczywiste oczywistosci zielonce w temacie? :P
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
ja nie

@GoodLikE: dziekuje za udzielenie odpowiedzi. Szanuje ze nie chce Ci sie czasu tracic (albo dzielic wiedza)

To nie elektroda

@Viking- Tu jest casem gorzej niz na elektrodzie. Ale casem bywa lepiej. W tematach na ktoych sie znam to raczej pomagam komus kto nie ma pojecia. Wot taka roznica pomiedzy elektroda a wykopem. To uzytkowincy robia z portalu elektrode.
  • Odpowiedz
  • 0
np. dlaczego niepolski klub z Leszna startuje w polskiej lidze.

@ksy3: Panie... Mi chodzi o podstawy a nie jakies zawilosci :)

Ogarnalem ze kazdy "run" to 2 vs.2.
Ogarnalem punktacje (3, 2, 1,
  • Odpowiedz
@gorzki99:
Na jakich zasadach, jak to dziala kto kiedy jedzie?
Program zawodów ustala kto kiedy jedzie. Mozesz sobie zobaczyć kolejne programy dla kolejnych imprez np. tu: https://programzuzlowy.pl/pge-ekstraliga/klub-sportowy-torun-vs-betard-sparta-wroclaw,2734

Kto, kiedy z jakiego toru jedzie?
Zmieniają sie co bieg. Najpierw jedna zaczyna rozpoczyna mecz od pól wewnętrznych (pola 1 i 3), potem druga drużyna jedzie z tych pól i tak na zmianę
  • Odpowiedz
  • 0
@w00nski: No i o taki wypok nic nie robilem :) Merci :)

BTW Twoj link wykryl adblocka ale zdazylem przeczytac. Nie chodzilo mi o to jacy zawodnicy jada ale o to jacy w ktorych runach jada. Jasne dla mnie jest ze druzyna wystawia sklad na mecz. 8 (jesli dobrze skumalem).

Mi chodzilo o to jak sie to w meczu rozklada. Kiedy kto jedzie. Na jakich
  • Odpowiedz
@gorzki99: dla tych bardziej w temacie nadal jest wiele niejasności, a i regulamin się co jakiś czas w niektórych aspektach zmienia i łatwo wypaść z obiegu.
Zawodnicy jadą w poszczególnych biegach na podstawie numeru, który został im przydzielony przez kierownika drużyny. Zawodnicy gości jadą pod numerami 1-8, a gospodarzy 9-16. Co do zasady wszystkie pary jednej i drugiej drużyny powinny się ze sobą zmierzyć i tak to jest ułozone w
  • Odpowiedz
  • 0
Co do zasady wszystkie pary jednej i drugiej drużyny powinny się ze sobą zmierzyć

@w00nski: OK czyli trenerzy (jak zwala tak zwal) wystwiaja pary. 1-2 3-4 5-6 7-8. I kazda para mierzy sie z kazda para przeciwnika.

1-2 vs 1-2 przeciwnika
1-2 vs
  • Odpowiedz
  • 1
@gorzki99 kiedyś były pary jak w składzie meczowym było 8 zawodników (stąd numeracja 1-8 i 9-16) ale obecnie wystarczy mieć 7 zawodników do meczu (choć walkower jest dopiero poniżej 5).
Tabela biegów (tak się tu nazywa pojedyncze wyścigi) jest tak skonstruowana aby każdy pojechał z prawie każdym. Generalnie numery nieparzyste mają ci lepsi (dawniej nazywani prowadzącymi parę) i są oni mieszani z tymi parzystymi. Dopiero w biegu 13 spotyka się czterech
  • Odpowiedz
  • 0
@ksy3: Dzieki wielkie za wyjasnienia.
Raczej nie bede w poblizu stadionu bo dosc daleko mam do najblizszego :D

Jak wspomnialem raz tylko bylem na zuzlu (na stadionie slaskim i o ile dobrze pamietam to byly to jakies mistrzostwa europy. No i podobalo mi sie :D). Wczoraj jak bylem u siorki to mlody zostawil wlaczony jakis kanal sportowy i byla inauguracja sezonu to ogladalem.

Dyscyplina ciekawa i same biegi rowniez. Jak kombinuja
  • Odpowiedz
  • 1
@gorzki99 regulamin tego "sportu" już dawno przekroczył 900 stron. Z tego się można śmiać.
Ściągnij sobie program żużlowy do najbliższych zawodów z legalnej stronki, którą polecał przedmówca i oglądając w tv złapiesz po jednym meczu (piątkowe zawody na eleven, a niedzielne na c+, niższe ligi różnie). Oczywiście wszystko dostępne na strims . top (bez spacji 😎). Dziś o 13 masz ciekawy mecz.
Aaa... dlaczego dziś jadą mecz wczorajszy? Bo jak pogoda jest
  • Odpowiedz
  • 0
aby było śmieszniej, to nie mają hamulców

@ksy3: To akurat wiedzialem od dawna :)
Ale reszta? Lo Panie to jakas czarna magia :DDD

Nawet nie wiedzialem ze prostym pytaniem zrobie takie
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99 widzę, że zwracasz uwagę na literki, to masz jeszcze:
U upadek
T taśma (zawodnik dotknie taśmy motocyklem podczas procedury startowej, ciekawe jest to, że jak dotknie częścią ubioru lub kaskiem, to jest ok)
D defekt, czyli sprzęt odmawia posłuszeństwa albo zawodnik na ostatnim miejscu rezygnuje z jazdy poprzez wjechanie na murawę (nie chce męczyć sprzętu, bo widzi, że nic nie ugra. Nie lubimy takich ludzi)
Szpryca: to co wydostaje się spod tylnego koła.
  • Odpowiedz
  • 0
i kamieniami obrywali również kibice, to było piękne).

@ksy3: Mimo ze bylem raz to doswiadczylem :P
Czy piekne to nie wiem ale ciekawe doswiadczenie wprowadzajace taka jakby "wiez" z tym co sie dzieje :D

Polewaczka co polewala tor tez byla czyms ciekawym. O ile rolbe na lodowiski rozumiem (tak - lubie tez hokej i wiem ze to dziwne ze nie lubie pilki :PP) o tyle ta "spryskiwaczka" byla dla mnie
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99 o tej samej "więzi" myślałem jak to pisałem 😉
Miłego weekendu życzę.

*Co do polewaczki: za jej brak grozi walkower, bo polewaczka jest narzędziem sędziego (zdarzały się sytuacje, że polewaczka się zepsuła i drużyna podczas zawodów ściągała straż pożarną aby polać tor)
Ten sport jest pełen absurdów.
  • Odpowiedz
  • 0
Miłego weekendu życzę.

@ksy3: Rowniez milego :)

Ten sport jest pełen absurdów.

Teraz jak tyle wyjasniles to widze ze moze byc tak ze jest bardziej absurdalny niz skoki narciarskie (ktorych notabene tez nie ogladam po "ostatnich" udziwieniach co wprowadzili :P)
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99 tu w przeciwieństwie do skoków nic nie jest uznaniowe (poza wybieraniem kto jest winien wypadku) cała reszta to szachy w ustawieniach zawodników, szachy w ustawieniach motorków i kto pierwszy, ten lepszy (styl czy wiatr nie ma znaczenia (choć można dostać kartkę (tak samo jak piłce kopanej) za wystawienie nogi i blokowanie tak rywala)).
  • Odpowiedz
  • 0
szachy w ustawieniach motorków

@ksy3: ke?

Ze co znowu? :PP

To nie ma tak ze kazdy musi miec taki sam (technicznie) motor spelniajacy takie same warunki?
  • Odpowiedz