Aktywne Wpisy
Edenes 0
Potrzebuję rady. Mam jakiegoś niesamowitego pecha. Pod koniec kwietnia skręciłem kostkę w lewej stopie. Teraz chyba 2 dni temu mnie coś ugryzło w kostkę tym razem w prawej stopie. Mieszkam na wiosce i po pokoju latały różne owady, w tym komary. Już 3 dni temu jakoś dziwnie się czułem ,ale stopa jeszcze nie bolała. Z kolei dwa dni temu późno w nocy przy chodzeniu zaczęła mnie nagle boleć prawa noga. Zauważyłem, że

źródło: IMG_20250607_190927
Pobierz
Anck-Su-Namun +184
Ludzie piszący że postawa Lewego jest słaba, weźcie jebnijcie łbem o ścianę xXD gościu k---a flaki wypruwał na to żeby ta reprezentacja coś znaczyła w Europie, na swoich plecach wprowadził kadrę na 3 wielkie turnieje, a ten glupi wsiur zabiera mu opaskę kapitańską, bo Lewy nie pojawił się na mecz z Finlandią, j---ć Probierza i tego frajera Kulesze, ludzie którzy mówią że Lewy przeszkadza ostatnio w kadrze, wam się k---a oczy otworzą
Czy ktos z tagu #zuzel ma chec i cierpliwosc odpowiedziec na pare pytan? Pytania stricte naabowskie (ogladalem dzis otwarcie sezonu a na zywo to raz bylem na zuzlu) a nie ze cos skomplikowanego :P
Jasne ze wiem ze moge poszperac po sieci tylko ze to zajmie wieki :D
Nie do konca kumam pewnych zasad i chcialbym sie zapytac. Tylko czy ktos ma ochote odpowiadac na oczywiste oczywistosci zielonce w temacie? :P
@GoodLikE: dziekuje za udzielenie odpowiedzi. Szanuje ze nie chce Ci sie czasu tracic (albo dzielic wiedza)
@Viking- Tu jest casem gorzej niz na elektrodzie. Ale casem bywa lepiej. W tematach na ktoych sie znam to raczej pomagam komus kto nie ma pojecia. Wot taka roznica pomiedzy elektroda a wykopem. To uzytkowincy robia z portalu elektrode.
@ksy3: Panie... Mi chodzi o podstawy a nie jakies zawilosci :)
Ogarnalem ze kazdy "run" to 2 vs.2.
Ogarnalem punktacje (3, 2, 1,
Na jakich zasadach, jak to dziala kto kiedy jedzie?
Program zawodów ustala kto kiedy jedzie. Mozesz sobie zobaczyć kolejne programy dla kolejnych imprez np. tu: https://programzuzlowy.pl/pge-ekstraliga/klub-sportowy-torun-vs-betard-sparta-wroclaw,2734
Kto, kiedy z jakiego toru jedzie?
Zmieniają sie co bieg. Najpierw jedna zaczyna rozpoczyna mecz od pól wewnętrznych (pola 1 i 3), potem druga drużyna jedzie z tych pól i tak na zmianę
BTW Twoj link wykryl adblocka ale zdazylem przeczytac. Nie chodzilo mi o to jacy zawodnicy jada ale o to jacy w ktorych runach jada. Jasne dla mnie jest ze druzyna wystawia sklad na mecz. 8 (jesli dobrze skumalem).
Mi chodzilo o to jak sie to w meczu rozklada. Kiedy kto jedzie. Na jakich
Zawodnicy jadą w poszczególnych biegach na podstawie numeru, który został im przydzielony przez kierownika drużyny. Zawodnicy gości jadą pod numerami 1-8, a gospodarzy 9-16. Co do zasady wszystkie pary jednej i drugiej drużyny powinny się ze sobą zmierzyć i tak to jest ułozone w
@w00nski: OK czyli trenerzy (jak zwala tak zwal) wystwiaja pary. 1-2 3-4 5-6 7-8. I kazda para mierzy sie z kazda para przeciwnika.
1-2 vs 1-2 przeciwnika
1-2 vs
Tabela biegów (tak się tu nazywa pojedyncze wyścigi) jest tak skonstruowana aby każdy pojechał z prawie każdym. Generalnie numery nieparzyste mają ci lepsi (dawniej nazywani prowadzącymi parę) i są oni mieszani z tymi parzystymi. Dopiero w biegu 13 spotyka się czterech
Raczej nie bede w poblizu stadionu bo dosc daleko mam do najblizszego :D
Jak wspomnialem raz tylko bylem na zuzlu (na stadionie slaskim i o ile dobrze pamietam to byly to jakies mistrzostwa europy. No i podobalo mi sie :D). Wczoraj jak bylem u siorki to mlody zostawil wlaczony jakis kanal sportowy i byla inauguracja sezonu to ogladalem.
Dyscyplina ciekawa i same biegi rowniez. Jak kombinuja
Ściągnij sobie program żużlowy do najbliższych zawodów z legalnej stronki, którą polecał przedmówca i oglądając w tv złapiesz po jednym meczu (piątkowe zawody na eleven, a niedzielne na c+, niższe ligi różnie). Oczywiście wszystko dostępne na strims . top (bez spacji 😎). Dziś o 13 masz ciekawy mecz.
Aaa... dlaczego dziś jadą mecz wczorajszy? Bo jak pogoda jest
@ksy3: To akurat wiedzialem od dawna :)
Ale reszta? Lo Panie to jakas czarna magia :DDD
Nawet nie wiedzialem ze prostym pytaniem zrobie takie
U upadek
T taśma (zawodnik dotknie taśmy motocyklem podczas procedury startowej, ciekawe jest to, że jak dotknie częścią ubioru lub kaskiem, to jest ok)
D defekt, czyli sprzęt odmawia posłuszeństwa albo zawodnik na ostatnim miejscu rezygnuje z jazdy poprzez wjechanie na murawę (nie chce męczyć sprzętu, bo widzi, że nic nie ugra. Nie lubimy takich ludzi)
Szpryca: to co wydostaje się spod tylnego koła.
@ksy3: Mimo ze bylem raz to doswiadczylem :P
Czy piekne to nie wiem ale ciekawe doswiadczenie wprowadzajace taka jakby "wiez" z tym co sie dzieje :D
Polewaczka co polewala tor tez byla czyms ciekawym. O ile rolbe na lodowiski rozumiem (tak - lubie tez hokej i wiem ze to dziwne ze nie lubie pilki :PP) o tyle ta "spryskiwaczka" byla dla mnie
Miłego weekendu życzę.
*Co do polewaczki: za jej brak grozi walkower, bo polewaczka jest narzędziem sędziego (zdarzały się sytuacje, że polewaczka się zepsuła i drużyna podczas zawodów ściągała straż pożarną aby polać tor)
Ten sport jest pełen absurdów.
@ksy3: Rowniez milego :)
Teraz jak tyle wyjasniles to widze ze moze byc tak ze jest bardziej absurdalny niz skoki narciarskie (ktorych notabene tez nie ogladam po "ostatnich" udziwieniach co wprowadzili :P)
@ksy3: ke?
Ze co znowu? :PP
To nie ma tak ze kazdy musi miec taki sam (technicznie) motor spelniajacy takie same warunki?