Wpis z mikrobloga

@Qba1996: nie wiem co jest obowiązkowe w nowych autach czy tempomat czy ogranicznik, ale jak nie masz res to raczej jest ogranicznik bo ustawiasz go i auto wiecej nie jedzie a w temp możesz sobie przywrocic np po wcisnieciu hamulca czy zmianie biegu jak to manual
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@LubieSzaszylkiZLublina tak pytam, bo chciałbym kiedyś kupić takie auto. Teraz mam tempomat i ogranicznik w podstarzałym Renault i nie chciałbym schodzić poniżej pewnego poziomu. Powiedz mi jeszcze, bo może wiesz, jakie wersje wyposażenia mają większy ekran multimediów zamiast małego
  • Odpowiedz
@Qba1996 nie jestem na 100% pewny, ale większy ekran przyszedł z liftem, czyli zależy od rocznika a nie wyposażenia. Ale ja zacząłem się więcej alfą interesować dopiero ok 2 lata temu, kiedy były już tylko te większe.
Znajdziesz to info na forum alfaholików, jest dość długi wątek na temat retrofitów i zdaję się tam można to znaleźć, bo są ludzie, którzy wkładali nowszy Infotainment do starszych wozów.
  • Odpowiedz
@ArpeggiaVibration: BTW najłatwiej oszacować po tym czy jest kamera albo przez multiscana - jak jest kamera to radar jest na 99% - są też najczęściej wtedy dodatkowe opcje bezpieczeństwa wtedy na komputerze nawet jak nie ma tempomatu aktywnego tzn ostrzeżenie o zbliżaniu się do przeszkody i automatyczne hamowanie- natomiast wtedy i tak trzeba dołożyć kierownice z przyciskami i powłączać to multiscanem
  • Odpowiedz