Wpis z mikrobloga

#pocztapolska Witam. Zna się tu ktoś na Poczcie Polskiej? Akurat nie mieszkam pod adresem zameldowania. Nikt tam nie mieszka. Przychodzą jednak listy i avizo jest zostawiane. Meldunek tymczasowy dla urzędów nic nie zmienia. Składałem przez internet kiedyś zlecenie informowania o avizo. Avizo przychodzą, leżą w skrzynce a ja nic nie dostaję na telefon.

Teraz ponownie zrobiłem na adres email. Nie wiem czy się to uda? Ma ktoś z tym doświadczenie?

Dodatkowo jest tam zapis:
"W przypadku pism w postępowaniu: karnym, cywilnym, sądowo-administracyjnym, administracyjnym, podatkowym oraz pism w sprawie o naruszenie dyscypliny finansów publicznych, otrzyma Pani/Pan zawiadomienie w formie papierowej."

Czyli jak rozumiem dostanę avizo na email oraz zostawione zostanie w skrzynce?
tom-ek12333 - #pocztapolska Witam. Zna się tu ktoś na Poczcie Polskiej? Akurat nie mi...

źródło: obraz

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Chlebek_Pyszny: A jak tu wpisać jeżeli mieszkam na wsi i nie ma ulicy? Wpisać nazwę wsi jako ulicę? Miejscowość jako gminę?

Informatyzacja lvl. domyśl się a jak zrobisz źle, to masz problem.

W profilu zaufanym jest opcja zaznaczenia "brak ulicy"
tom-ek12333 - @Chlebek_Pyszny: A jak tu wpisać jeżeli mieszkam na wsi i nie ma ulicy?...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Chlebek_Pyszny: Dzięki. Po prostu już człowiek tyle miał złych doświadczeń, że wszystkiego się boi.

Kiedyś pani w urzędzie skarbowym powiedziała mi, że czegoś nie muszę a potem byłem ciągany żeby się tłumaczyć. Kiedyś ciągnęli mnie do urzędu miasta żeby nałożyć na mnie karę za brak rejestracji auta. Potem się okazało, że system nie ogarnia, że zarejestrowałem go w innym wydziale komunikacji. Wiele takich miałem historii. Finalnie jak zwykle przewalone ma
  • Odpowiedz
  • 1
@tom-ek12333 nie, nie działa. Listów w trybie administracyjnym, karnym itd. ogólnie prawie żadnego urzędowego nie wolno dosyłać. Tak samo nie dostaniesz elektronicznego awizo przy takich listach. Włącz sobie e-doreczenia. Coraz więcej urzędów tym wysyła.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ramone: @Chlebek_Pyszny
Jak widać zdania są podzielone

Na ten moment złożyłem te formularze żeby dosyłali, informowali i robili co się da. Mam nadzieję, że nie będzie znów d--a.
W poniedziałek będę dzwonił na infolinię niech potwierdzają czy wszystko
  • Odpowiedz
@Ramone: chłopie jest teraz tyle zmian, że aż ciężko mi się połapać, teraz nawet wielu listów na dzień następny nie można brać tylko od razu doręczać (głównie sądówki) może dlatego każą nam wozić xd
  • Odpowiedz
  • 1
@tom-ek12333

Jeżeli chodzi o formularz dosłania, to w jeżeli w twojej miejscowości nie ma nazw ulic, to podajesz nazwę miejscowości (jako ulicę i jako miejscowość).

Przesyłki urzędowe i te na zasadach szczególnych, nie podlegają dosyłaniu. Prawo tego zabrania.
  • Odpowiedz