Wpis z mikrobloga

Mireczki ze #stolarstwo, ile powinien wystawać blat przed fronty w szawkach kuchennych?
Planuje uchwyty krawędziowe, które teoretycznie będą wystawać 2 cm przed front, więc blaty powinny chyba wystawać jakieś 2,5 cm? W takim razie wyjdzie mi blat 64,5 cm.
Meble są z Ikei do których będę dorabiał blaty Eggera więc i tak czeka mnie wycinanie z blatów wyspowych i mogę sobie wybrać dowolną głębokość. Blaty muszę wymierzyć sam a wszystko wytną mi i okleją pod wymiar w hurtowni.

Drugie pytanie to czy tarczą do laminatu Freud 48z mogę docinać fronty lakierowane?

#meble #remontujzwykopem
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zabi96: Ja w swoich projektach fronty z uchwytami cofam 2 cm względem blatu. Więcej nie ma sensu a nawet nie powinno być, bo możesz mieć problem, jak szafka z lodówką np. ma być w linii i wchodzi na ścianę
  • Odpowiedz
  • 0
@orfan lodówkę i wysokie szafki mam w osobnym słupku, dolne szafki będą osobno. Wróciłem z właśnie z Ikei gdzie były zamontowane te uchwyty krawędziowe a blat wystawał na 2 cm i uchwyty delikatnie wystawały przed blat. Więc te 2,5-3 cm powinno być git
  • Odpowiedz