Wpis z mikrobloga

Tak bardzo mam żal do siebie, że sporą część pieniędzy, jaką zarobiłam przez 4 lata, po prostu przewaliłam. Na laptopy, na telefony, nie mówiąc o tym, że gdy byłam w gorszym stanie psychicznym, to narobiłam sobie długów. Na szczęście większość, już jest spłacona, ale nie umiem sobie tego darować, że pieniądze, to co najwyżej ja umiem wydawać, a nie gromadzić...

#zalesie #psychologia #damskiprzegryw
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BartekX12 nie, że się cieszę, ale jakoś mi lżej z myślą, że mój niewypał biznesowy pochłonął tylko kilka koła. Pocieszam się tym, że spróbowałem, a są osoby które tracą znacznie więcej na nieudanym biznesie
  • Odpowiedz
@tesknilam_: ( ͡° ͜ʖ ͡°) a miałeś plan zabrać je do grobu? Przestań patrzeć w przeszłość bo ona nie potrzebuje już twojej atencji. Pomyśl jak relatywnie niewiele życia ci zostało i baw się dalej bo pod koniec masz gwarantowany ból i śmierć.
  • Odpowiedz
@tesknilam_ trzeba popełniać błędy i wszyscy je popełniają. Błędy i porażki budują charakter. Ja straciłem kosmiczne pieniądze ktorych już nie odrobie bo jestem w inej sytuacji ale tak miało być i dzieki temu jestem psychicznie w innym miejscu. To mnie tak sponiewierało że wreszcie o.siebie naprawde zadbałem.
  • Odpowiedz
@tesknilam_ ja sam trochę kasy "przewaliłem", jak rozpocząłem pracę i jeszcze mieszkałem z rodzicami (niecały rok), ale z drugiej storny - pieniędzy nie liczyłem, nic mi nie brakowało; jak chciałem kupić "czteropak i chipsy" to kupowałem, jak chciałem iść do pubu z kolegami to szedłem, jak chciałem pojechać z dziewczyną na wycieczkę to jechałem, jak trzeba było zatankować samochód to tankowałem. Nawet nie patrzyłem, ile mam na koncie, nigdy nie zabrakło.
  • Odpowiedz
@tesknilam_: wydawanie to tez sztuka, od tego sa takie zawody jak kupiec lub zaopatrzeniowiec - jezeli czujesz sie mocna w wydawaniu hajsu, ale na serio mocna i robisz to po prostu dobrze to atakuj, mozna zrobic kariere na swoich wadach, grunt to byc w nich zajebistym.
  • Odpowiedz
@tesknilam_ pieniądze są by je wydawać. Jasne, warto czasem odłożyć tyle, by się zabezpieczyć, czy by mieć na większe zakupy, ale jaki sens jest żyć jak dziad całą młodość, by na starość mieć więcej, gdy nic ci się nie chce?

@wstanczyk: to co robić jak nie mam na co je wydawać? Wypłacić z bankomatu i wyrzucić je do smieci? Nie rozumiem skąd się biorą tacy ludzie
  • Odpowiedz