Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy istnieje czat AI, który nie jest cenzurowany?

Głownie chodzi o tłumaczenie książki.
Kupiłem e-booka „So Tell Me About The Last Time You Had S-x” autorstwa Dr. Iana Kernera – Książka ma charakter poradnikowy i konfrontacyjny. Dr Kerner dostarcza w niej praktycznych informacji na temat seksu.

Niestety, nie ma dostępnego tłumaczenia tej książki, a niektóre terminy medyczne są bardzo trudne i specyficzne. Aby lepiej zrozumieć tekst, wklejam fragmenty do czatu GPT, jednak on odmawia tłumaczenia, uznając treści za NSFW. Traktuje tę tematykę jako coś złego i zakazanego, tak jak to często bywa z edukacją seksualną w Polsce.

W sensie... rozumiałbym, jakby to było jakieś wulgarne, poniżające kobiety, albo uczące jak nie szanować drugiego człowieka, ale dosłownie nie chciał mi przetłumaczyć tekstu, który opisuje jak anatomia łechtaczki wpływa na orgazmy kobiety. Tekst naukowy.

Nie chcę korzystać z tłumacza, ponieważ często błędnie tłumaczy, nie uwzględnia kontekstu i ogólnie nie jest dokładny.

#chat #ai #chatai #openai #gpt #chatgpt #deepseek

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy istnieje czat AI, który nie jest cenzurow...

źródło: mproxy

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

Nie chcę korzystać z tłumacza, ponieważ często błędnie tłumaczy, nie uwzględnia kontekstu i ogólnie nie jest dokładny.

Twoim zdaniem dowolny model językowy jest lepszy od dobrego tłumaczenia automatycznego? A jak myślisz, jak działają te tłumacze?
DeepL jest super, a jak koniecznie chcesz LLM, to jeśli masz dobrą kartę graficzną, to uruchomisz sobie DeepSeeka bez cenzury.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Tak

Twoim zdaniem dowolny model językowy jest lepszy od dobrego tłumaczenia automatycznego? A jak myślisz, jak działają te tłumacze?

Dokładnie tak myślę, a jak mi nie wierzysz, to sobie wejdź na reddita i zacznij tłumaczyć komentarze między innymi na:
  • Odpowiedz