Aktywne Wpisy

MonazoPL +94
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
Gaboleusz +130
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Chcę dochodziś swoich praw przed sądem. Chodzi o reklamowanie butów Adidas Terrex (wiem, dla wielu drobnostka). Buty kosztowały 274 zł i po 6 miesiącach zaczęły wykazywać wady na zgięcach i na cienkim materiale, który zaczął się przecierać. Sklep Fitanu i Martes SPort stwierdzili, że to uszkodzenia mechaniczne z mojej winy (bo chodziłem w butach? nie wiem). Pisma były wysyłane już z pomocą rzecznika, ale odrzucili je i podtrzymują decyzję o odrzuceniu reklamacji.
Rzecznik może pomóc przygotować pozew, ale nie wiem czego spodziewać się, jeśli sąd nie będzie po mojej stronie.
Czy ktoś przerabiał podobne sprawy?
Ja to drugie i po kilku dniach miałem nową parę butów za 600 złotych, a poprzednie były na maksa rozwalone bieganiem po górach (a nie były do tego przeznaczone)
@respublimamroja: nie, poniesiesz koszty 90 zł, koszt opłaty sądowej, którą musisz wpłacić na start postępowania oraz koszt opinii biegłego, który pewnie wyniesie co najmniej kilkaset złotych.
@respublimamroja: Ja. Trwało prawie rok i wygrałem.