Wpis z mikrobloga

Hejka, pytanko do osób z tagu #perfumy
Poszukuje fajnych perfum do użytku codziennego oraz na jakieś okazje wizytowe dla chłopa 26 lat. Dotychczas korzystałem z Fahrenheita, jednak przyszedł czas na zmiany.

Z góry dziękuję za pomoc
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koxxus: Zapodaj jeszcze jakiś budżet 200zł/100ml, 400zł/100ml, czy może 1000zł/100ml oraz czego mniej więcej szukasz: cytrusowe, mydlane, zielone, świeże, dziadkowe, mainstream (to co w Sephorze czy Douglasie) i czy araby mogą być :)

Od siebie tak w ciemno to może Bois Imperial, Versace Pour Homme, Versace Pour Homme Dylan Blue, YSL Y Edp, Creed Aventus, Xerjoff Fiero,
  • Odpowiedz
  • 1
@MichalLoczek @radek1122012 myślę że 400/100 to rozsądny pułap cenowy. Wczoraj krążąc po drogeriach bardzo spodobały mi się perfumy od Gaultiera, zastanawiałem się nad nimi.

Wiadomo że perfumy na specjalne okazje mogą być nieco większym szaleństwem cenowym, te dzienne będę wykorzystywał najczęściej do pracy. Pracuje w dziale handlowym więc z klientami mam częstą styczność
  • Odpowiedz
@Koxxus: pamiętasz może, które Ci podeszły? Jak nie z nazwy to możesz opisać flakon :)
Zapomniałem, możesz pod koniec dnia dostać długą listę, to u nas na tagu można kupić tzw. odlewki po 5/10 ml na przetestowanie przed zakupem flakonu :)
  • Odpowiedz
  • 0
@MichalLoczek testery były dwa: czarny i niebieski. Z zapachów średnio spodobał mi się różowy Valentino, żółty flakon od Versace też mnie zbił z tropu, strasznie cytrusowy jak perfumy dziadka :b
  • Odpowiedz
  • 0
@MichalLoczek w sumie chętnie przygarnę taką listę, być może będzie to rozsądniejsze niż włożenie kupy szmalu w nieznane. Natomiast jeśli twoje propozycje będą w drogeriach to chętnie je sprawdzę
  • Odpowiedz
@Koxxus: Jak Ci się spodobał to może warto w to pójść, raczej lubiany w otoczeniu i kilka komplementów dostałem za niego :) Najważniejsze to nosić to co się samemu sobie podoba :)
Jak masz dostęp do perfumerii to możesz przetestować te pozycje: Versace Pour Homme, Versace Pour Homme Dylan Blue, YSL Y Edp, sprawdź pozycje marki dior, givenchy oraz prady, szczególnie polecam prada l'homme :)

W perfumerii nie dostaniesz Bois Imperial, ale
  • Odpowiedz
  • 0
@MichalLoczek jak uniknąć ryzyka podróbek? Czy na tych stronach sklepy są jak najbardziej legit?
Plus ktory z flakonów od JPG bardziej polecasz? Niebieski czy Czarny?
  • Odpowiedz
@Koxxus: na perfumehub lub perfumomaniak masz sprawdzone perfumerie, jeśli chcesz się upewnić, to można wejść w zakładkę perfumerii i sprawdzić opinie

Jeśli ma być do użytku codziennego to wybrałbym niebieski, czarny poleciłbym bardziej na randki, do klubu lub na wyjście na miasto wieczorem :)

Wcześniej zapomniałem o Prada L'homme i ją dopisałem wyżej, ale polecam ją jeszcze raz, przetestuj w perfumerii, bo będzie pasować na co dzień, do koszuli, na
  • Odpowiedz
@Koxxus zapachowo to samo, testery to produkty, które teoretycznie nie powinny trafić do obiegu, to są te same flakony, które stoją na półkach w perfumerii i się nimi psikasz, żeby przetestować zapach :)
  • Odpowiedz