Wpis z mikrobloga

Mam w domu sporo takich starych ręczników, które mega szybko po kilku użyciach po upraniu zaczynają śmierdzieć i cuchnąć. Da się temu jakoś zaradzić czy są do wyrzucenia? Nie wiem, wypranie w wysokiej temperaturze, może dorzucenie tabletek jakiś katadyn czy coś? #pytanie #mirabelkopomusz #pytaniedorozowychpaskow #pranie #pralka #ubrania #modameska dla zasiegu
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@interpenetrate ocet działa bakteriobójczo. Jeśli ręczniki śmierdzą po kilku użyciach to może trzeba je częściej prać? ( ͡ ͜ʖ ͡) a tak na poważnie może śmierdzą bo jest za słaba wentylacja w łazience i zamiast schnąć to stają się pożywką dla bakterii? Albo nie schną bo źle je rozwieszasz? Ogólnie smród oznacza że tam się jakieś życie rozwija, więc ocet częściowo rozwiąże problem. Pranie w wysokiej
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Poszukaj w internecie środka do prania do użytku w szpitalach, pomogło kiedy miałem spory problem z ciemnymi rzeczami które zaczęły zwyczajnie śmierdzieć. Nie zagłębiając się jakoś specjalnie w temat, barwnik używany w ubraniach gryzł się z chemią w której się pierze. Jestem pewien że pomoże.
  • Odpowiedz