Wpis z mikrobloga

Próbowaliście kiedyś torentów w smartfonie?

Pobrałem libretorrent, prezentuje się dobrze ale pobiera jakaś minutę i zaczyna zwalniać do zera. Po jakimś czasie znów rusza na minutę i znów zwalnia i tak w kółko.

Wyłączyłem oszczędzanie bateri, sprawdzałem też torrent i na komputerze pobiera się normalnie na tym samym łączu.

#torrent #android #androiddev #piractwo
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@Dziobex: Zrobiłem krótki test i jest to samo, z tą różnicą że Flud ma reklamy. Coś musi być nie tak z telefonem.
  • Odpowiedz
@K-S- próbowałem. Kiedyś uTorrent chodził nawet w wersji pro. Teraz nie wiem bo jeśli już to korzystałem z Flud ale to loteria czy pobierze
  • Odpowiedz
@K-S-: oprócz globalnego oszczędzania baterii są jeszcze ustawienia per aplikacja. Te tez zmieniles? Najpierw włączone "zezwalaj na użycie w tle" a potem to nacisnąć i tam zmienić na 'bez ograniczeń" oprócz tego może grzebales w opcji limit procesów w tle? Bo wtedy jak limit bedzie osiagniety to pierwsza apka ostrzału jest najstarsza, ktora nie dziala jako foreground service (stale powiadomienie)

Ja korzystamy z libretorrent od czasu do czasu i nie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@JohnOliver:
Pozmieniałem wszędzie, to nie jest tak że nie pobiera się tylko w tle. Apka działa normalnie tylko pery znikają i po restarcie jest tak samo. Mam wrażenie że libretorent i flud to bliźniacze projekty bo mają podobne gui i w obu występuje ten sam problem.

Za to torrdroid działa na pełnej prędkości.
  • Odpowiedz