Aktywne Wpisy

#motoryzacja #mechanikasamochodowa
Pamiętacie jak prawaki straszyli wprowadzeniem benzyny E10? I czy samochody 10-30 letnie umarły nagle bo wszystkie uszczelki wyparowały? XD
Pamiętacie jak prawaki straszyli wprowadzeniem benzyny E10? I czy samochody 10-30 letnie umarły nagle bo wszystkie uszczelki wyparowały? XD

źródło: bf568f348e194252b27636d27c505de5
Pobierz
Serendipity_ +25
Nie, to być nie może! 6 lat podstawówki, 3 gimnazjum i 3 liceum. Potem 3 bite studiów, dyplom z wyróżnieniem. CV wysyłane od pół roku i nawet odpowiedzi żadnej nie ma- jakby ktoś mi dał w mordę. Ja p------ę k---a.
#programista15k #programowanie #studbaza
#programista15k #programowanie #studbaza
Cześć,
czy ksiądz w parafii ochrzczenia/bierzmowania może na życzenie parafianina nie wydać zaświadczenia o odbytym bierzmowaniu? Nie potrzebuję go do zostania matką chrzestną, ani nie wychodzę za mąż, chciałam mieć papier, że "należę" pełnoprawnie do kościoła. w internecie różne opinie, zazwyczaj jednak jak komuś nie wydają, to przy okazji chęci bycia właśnie matką, czy świadkiem, i raczej odnośnie " zaświadczenia o byciu przykładnym katolikiem", natomiast w mojej parafii dostałam informację, że "bez powodu nie dają".
Ksiądz był nie w sosie, czy faktycznie nie mają takiego obowiązku, ew. to tylko dobra wola?
#bierzmowanie #sakramenty #religia #kosciol
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Żadne prawo w Polsce mu tego nie nakazuje. Ba, w żadnej ustawie nawet nie ma słowa o czymś takim jak bierzmowanie czy chrzest.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim może czy nie może: realnie co mu zrobisz?