Wpis z mikrobloga

Temat wałkowany wielokrotnie, ale wszystko się zmienia nieustannie. Aktualnie korzystam z Revoluta Premium ale ze względu na mocny spadek walut rozważam na zmianę na coś innego lub jakiś kantor internetowy, żeby rozmieniać raczej mniejsze kwoty rzędu 1000-2000zł, aniżeli większe jak 10000zł. Który serwis oferuje najlepsze kursy dla mniejszych (być może również większych?) kwot, darmowe przelewy, fajnie gdyby była appka. Może być płatny. Z czego najbardziej opłaca się korzystać na stan Kwiecień 2025? A może jest jakiś serwis, który dłużej utrzymuje taki trend jak niegdyś Revolut? #revolut #wise #zen #aion #mbank #velobank #waluty #kantoralior #kantor #fintech Z #walutomat raczej mam złe doświadczenia i już mnie raz oscamowali. Co prawda reklamcja została uwzględniona, ale nie chce mi się znowu przekopywać z supportami. Z góry dzięki za każda rade.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@rtg_ @tomek123456789 gdzie haczyk w Aionie? Wszystko za free (przy saldo 5k)? Na czym oni robią hajs? I jak mniemam przelew USD/GBP/EUR z Revolut ---> Aion jest za free? A potem Aion ---> PLN bank
  • Odpowiedz
@srwzbk: w sumie z tym przelewem może być problem. EUR jest bez limitu i za darmo (bo to zwykły przelew SEPA). Ale USD i GBP pewnie pójdą sporo płatnym SWIFTem. Generalnie może być problem z bezkosztowym przelaniem USD/GBP gdziekolwiek (zarówno z Aiona jak i Revoluta) - bo to będzie szło jako przelew SWIFT z litewskiego banku ( ͡° ʖ̯ ͡°)

W skrócie:
- jeżeli masz EUR
  • Odpowiedz
Wszystko za free (przy saldo 5k)? Na czym oni robią hajs?

@srwzbk: nie wszystko. 0.3% na wymianie walut i chyba na weekend tez sie rozjezdza kurs walut. tylko EUR / PLN z revoluta na aion przelejesz za darmo
  • Odpowiedz