Aktywne Wpisy

Lewusx +442
24h do wyjścia.
Liga PRO otwiera przede mną drzwi, a tak naprawdę sam sobie je otworzyłem, pisząc tutaj w roku 2020, że zdobędę kartę w ciągu 3-4 lat, zdobyłem ją w 3.
Teraz mamy 2025, a ja jestem na poziomie absolutnie światowym, staje na deskach z zawodnikami Mr. Olympia.
Jaram
Liga PRO otwiera przede mną drzwi, a tak naprawdę sam sobie je otworzyłem, pisząc tutaj w roku 2020, że zdobędę kartę w ciągu 3-4 lat, zdobyłem ją w 3.
Teraz mamy 2025, a ja jestem na poziomie absolutnie światowym, staje na deskach z zawodnikami Mr. Olympia.
Jaram

źródło: IMG_4876
Pobierz
Bolerro +904
Mieszkam sobie w domku, który za płotem ma "betoniarnie" i kręcą sobie tam chłopaki różne rzeczy - od bloczków do kręgów betonowych czy nadproży. Firma wieje trochę komuną, ale radzą sobie. Z okna widzę jak suwnicą ładują elementy do samochodów różnych ludzi.
Proponuję wam obserwacje tego zjawiska razem ze mną!
Zakładam tag: #wejdzieniewejdzie
Do peżota wchodzi pół palety bloczków.
Proponuję wam obserwacje tego zjawiska razem ze mną!
Zakładam tag: #wejdzieniewejdzie
Do peżota wchodzi pół palety bloczków.

źródło: temp_file287115846529096743
Pobierz
Krótko 8 ładowań, łącznie niecałe 800 zł na ładowarkach elektrycznych. Przejechałem 1200 km.
Analogicznie na benzynę wyszłoby 1000 zł, ale tankowań byłyby tylko 3.
Czas spędzony na ładowaniach ciężko policzyć, znaczy się ładowanie to był głównie lidl, dwa razy KFC, ale nie miałem takiej okazji by siedzieć w aucie. Ładowałem na szybkich ładowarkach, generalnie cena za kwh była droga. W galerii to 3 zł, lidl to 2 coś. Miałem tak, że musiałem wracać do auta bo auto się załadowało do 80% i trzeba było odpiąć.
Ilość wizyt na stacji benzynowej - 0.
Ciekawostka - jak żona śmigała to spalanie było 24-28 kWh/100 mil w zależności od pogody. Jak ja śmigałem to 37 - 41 kWh/100 mil. Zawsze jechałem w sporcie. Ostatni miesiąc był dość zimny więc samochód praktycznie codziennie miał w trybie nagrzewania się przed wsiadaniem, co też zjada baterie (2x 5 minut dziennie w tygodniu, ale w spalinówce tego nie miałem więc można to zignorować.
#samochody #elektryk
Jakie miasto? Ja niedługo zacznę miesiąc testów z teslą 3 perf, również tylko na ładowarkach publicznych
@yuio Turlaj dropsa z tymi jednostkami dla ludzi nie potrafiących dodawać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobre pytanie, postarałem się zgromadzić różnice, wychodzi w skrócie - jeden samochód jest bardziej skronony na tor, drugi na efektywność. I tak na to większe niż standardowe spalanie wychodzi:
- Audi ma szerszego kapcia
- Audi ma 500kg (25%) więcej wagi, a to w jedzie miejskiej ma super znaczenie bo non stop hamujemy i przyspieszamy
- Audi ma bardziej skomplikowany system napędowy, inne silniki