Wpis z mikrobloga

Hej, jestem psychologiem i z okazji rozpoczęcia działalności online robię #rozdajo diagnozy zaburzeń osobowości. Losowanie jutro o godz. 16:00. Zwycięzca dostaje dwie dwugodzinne wizyty na których przeprowadzę kompleksową ocenę za pomocą wywiadu i kwestionariusza do badania Zaburzeń Osobowości według DSM-5 wraz z opinią psychologiczną. Standardowo takie coś kosztuje kilkaset złotych, u mnie za 1 plusa można to wygrać.

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sogen: w jaki sposób weryfikowałeś trafność jego diagnoz?
bo jak robi to równie dobrze co dopiera podzespoły do kompa to lepiej nie
  • Odpowiedz
kompetencje psychologa były weryfikowane przez jego kursy i edukacje które ma na ogół wypisane. więc bardzo nietrafiona odpowiedź.
@sogen:
  • Odpowiedz
@Pan-Psycholog: Rozumiem Cię ale jeśli masz na myśli tag "przegryw" to już powstawały o tym artykuły poza wykopem i były przedmiotem nawet szerszej analizy. To "samopomoc chłopska" - która w ramach towarzystwa wzajemnej adoracji ciągnie się wzajemnie w dół. Gdyby tego tagu nie było to wielu normalnych chłopaków przeszło by ten trudny dla siebie okres dojrzewania nawet bez świadomości, że coś takiego istnieje ;) Żyłoby sobie szczęśliwie ze swoimi Iwonami
  • Odpowiedz
@Pan-Psycholog: oczywiście, wszystkich zdiagnozować, byle tylko zaczęli chodzić i płacić i ćpać leki, dla każdego coś się znajdzie

co jest teraz w modzie? podobno spektrum autyzmu już się znudziło i teraz ADHD jest w modzie czy już coś innego?
  • Odpowiedz
ćpać leki

@Catmmando: Psycholog nie przepisuje lekarstw. Poza tym nikt nikomu nie każe tam chodzić, chodzą osoby, które mają problemy i chciałyby coś z tym zrobić.

co jest teraz w modzie? podobno spektrum autyzmu już się znudziło

Co masz na myśli? Ludzie przestali mieć objawy autyzmu? To dlaczego ja ciągle mam? ()
  • Odpowiedz