Wpis z mikrobloga

spotkał się ktoś z was na facebooku, że jacyś starzy znajomi z którymi nie macie kontaktu od dłuższego czasu chcą od was blika na 10 zł? rok temu mój znajomy po kilku latach zaczął do mnie pisać co u mnie przez kilka dni, po czym zapytał czy mu pożyczę dychę.
Teraz ta sama sytuacja, znajomy z którym nie pisałem od 10 lat z b---y napisał czy mam pożyczyć 10zł.
To jest jakiś nowy rodzaj oszustwa/wyłudzenia xd? czy po prostu serio są w tak słabej sytuacji i szukają pomocy gdziekolwiek? dodam, że to raczej środowisko z tych "zaniedbanych" z którego udało mi się wydostać.

Pytam bo już raz zostałem oszukany przez "kolegę" z tamtych lat na kilka tysięcy przez steam.
#facebook #fb #oszukujo #oszustwo #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@WstretnyOwsik: właśnie też podejrzewam jakiś włam, ale że na 10 zł tylko? czaje że jak 20 osób wyśle to już się robi jakaś suma, ale still, tak się narażać dla kilku groszy
  • Odpowiedz
@dafi93: Nie wiem co kombinują, ale może chodzi o to, że jak się zgodzisz to on powie, ze poprosi Cię o przelew blikiem a Ty tylko masz zatwierdzić. Wpisze 1k i jak nie zwrócisz uwagi to jest zarobiony.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ghalard: zacząłem z nim pisać, okazało się że jednak mu potrzebne 13 zł, potem żebym szybko zrobił przelew bo ma 5% baterii w telefonie, napisałem że nie wiem jak zrobić blika to napisał mi 10 wiadomości jak się go wykonuje, czekał pół godziny aż zrobię zakupy (długo trzyma mu bateria xdd) by na końcu napisać że jednak potrzebuje 20 zł i uratuje mu życie ( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz