Wpis z mikrobloga

Napiszę wam że mam dość tej gry, bez premium pocisków czy statusu konta to w ogóle nie ma sensu. Gra win to play.
Wczoraj chyba 20 gier, 3 wygrane z czego w żadnej nie byłem w stanie niszczyć nawet jednego czołgu a padałem często zaraz na starcie nie wiedząc kto do mnie strzela, bez przerwy jest tak że mnie spotują ale nikogo nie mogę.
Utknąłem na 45tp w polskim drzewku i niestety jest tragedia. Potrzebuję dziesiątków tysięcy expa a za nawet dobrą bitwę dostaję tylko 600, moje działo rzadko co potrafi coś przebić (już po ulepszeniu) czołg papierek, czasem coś odbije, wolny jak żółw, nowy silnik to 19 tysięcy expa. Po wystrzeleniu ładuje prawie 10 sekund co sprawia że nawet niższe tiery w konfrontacji 1v1 mnie niszczą.
Większość bitew jestem na delikatnym plusie w mamonie rzędu 500-1000 albo na minusie rzędu -5000-10000 szczególnie jak użyję lepszej amunicji.
Po poprzednim czołgu 40tp byłem dobrej myśli choć już wtedy potrafił być wolny i mieć problemy z penetracją pancerza.
No nie widzę tego, 8 tier polski pewnie też będzie beznadziejny, trzeba było pójść w niszczyciele czołgów to przynajmniej miałbym pierdzielnięcie.
Rozegrałem chyba już 50 meczy 45tp i zawsze szoruje po dnie w wynikach i nagrodach. Tak się na dłuższą metę nie da grać. Jak dostawałem premium z misji to tier za tierem leciał szybko i zawsze miałem dużo hajsu, badanie części też nie było problemem. Na tym czołgu nawet jak rozegram kolejne 200 meczy i wreszcie uzbieram expa to będę milion kredytów do tyłu co najmniej.
Musiałem się wyżalić bo straciłem na tą grę wczoraj chyba z 3 godziny i czuję się po niej gorzej tylko a nie zrelaksowany.
#worldoftanks
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Uuroboros: no niestety chcesz mieć fun z gry to koniecznie musisz mieć konto premium i kilka czołgów premium żeby zarabiać. A to że drzewkowe czołgi ssą to cóż, najlepiej używać mnożniki i przeskakiwać je za schematy bo inaczej idzie dostać jebla
  • Odpowiedz
@Uuroboros: powiem ci tak, nie warto jak masz tyle jeszcze do expienia to odpuść, ja wiem ze wielu się zachwyca 50 i 60 tp bo "polskie" ale mi ta linia nie siadła i uważam ją za stratę czasu. Wyexpiłem X i nią nie gram bo jest bardzo niekonsekwentna. Do tego te ammoracki.
  • Odpowiedz
Gra win to play.

@Uuroboros: XD

Da się grać bez wydawania kasy, i to nawet na całkiem sporym luzie. Niektórzy streamerzy robią "eksperymenty" z kontami free2play i radzą sobie na nich całkiem dobrze. Czołg premium możesz zdobyć w maratonie, zdarza się że rzucają za darmo mocny czołg (np shptk idealny dla kont free2play). Jest tylko jeden szkopuł w tym co napisałem. Musisz grać mało i tylko wtedy gdy w grze są jakieś
  • Odpowiedz
  • 1
@KimDzongJaroslaw: @sEB-q @Anhed odpaliłem, pomyślałem że dobra, spoko, przynajmniej resztę kasy wystrzelam jako kalibrowe bo co mi szkodzi i najwyżej usunę grę. Ale wszedłem do gry, nakupiłem kalibrowych, na 7 tierze kalibrowy to tylko 205-220 przebicia pancerze kiedy tiger mi przestrzeliwał najtwardszy pancerz w czołgu zwykłym przeciwpancernym z daleka. Zrobiłem 3 szybkie gry i usunąłem całą grę z dysku. lepsze pociski też nic nie dają, mało co trafiam
  • Odpowiedz
@Uuroboros: doskonale rozumiem, skończyłem w to grać. Czasem sobie wejdę zagrać 4 bitwy i tyle. Łącznie wydałem na tą grę ponad tysiaka ale wkurza mnie to co napisałeś (głównie rng, kocham kiedy strzelam w bok pojazdu i nie mogę go przebić bo pestka leci jakoś z d--y) + wprowadzanie coraz bardziej przegiętych czołgów które skracają czas bitwy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Anhed: brak realizmu mi nie przeszkadza ale to że jakiś amerykaniec co do mnie strzelił i mnie wykończył kalibrowym z przebiciem 300 na moim tierze mnie rozłożył na łopatki. No niestety, wydaje się że nie dla mnie ta gra jakby chciał płacić żywą gotówką to bym wrócił do wowa.
  • Odpowiedz
@Uuroboros: Nie potrzebujesz dział z 300 penetracji żeby przebijać czołgi. Większość czołgów ma słabe punkty które możesz przebijać zwykłą amunicją, ale to wymaga wyuczenia się pewnych schematów (np kiedy warto strzelać w dolną płyte, kiedy we właz dowódcy itp), albo znajomości specyficznych weakspotów w konkretnych czołgach. Niektóre możesz np przebijać w okolicy jarzma działa, gdzie w większości czołgów jest tam najgrubszy pancerz. Myślałem że Twoja frustracja wynika z różnicy między
  • Odpowiedz