Wpis z mikrobloga

@Rzeznik0001: xtb nie ma opcji. Poczytaj sobie, generalnie one troszkę jak CFD działają (w sensie lewaru), ale w zależności od strony, którą zajmiesz to albo ograniczasz stratę (premium, które płacisz na początku) mając nieograniczono możliwość zarobku, albo bierzesz hajs z góry (i nie masz szansy zarobić więcej) i masz nieograniczoną możliwość straty.
  • Odpowiedz
jak można pomnożyć tysiąckrotnie kapitał na 10% wzroście? Poważnie pytam

@Moon_Dancer: poczytaj jak dźwignia w finansach działa. Generalnie mniejszymi środkami zajmujesz pozycje o wyższej wartości.

czy to nie jest karalne? Przecież koleś korzysta ze swoich wpływów żeby manipulować indeksami.

@xqwzyts: Oczywiście, że jest. Ale powodzenia z udowodnieniem tego. Założe się, że ten wpis Trumpa z rana, będzie służył jako tłumaczenie, że to nie było "inside trading", bo przecież
Yahoo - > jak można pomnożyć tysiąckrotnie kapitał na 10% wzroście? Poważnie pytam
@M...

źródło: 4d8402e7-7d78-47de-922e-80d121f13bf7

Pobierz
  • Odpowiedz
jak można pomnożyć tysiąckrotnie kapitał na 10% wzroście? Poważnie pytam

@Moon_Dancer: np. dźwignia.
x20: operujesz 20 razy większym kapitałem niż posiadasz. Wzrosło o 10% - u Ciebie wzrosło 200, spadło o 5% - Ciebie wyzerowało -100%
  • Odpowiedz
@Yahoo_: na r/Conservative już widziałem takie komentarze, że to żaden inside trading bo przecież napisał post i trzeba było zaufać imperatorowi i miałbyś teraz miliony $$, a lewaki płaczą i zazdroszczą, k---a te MAGA zjeby to chyba gorsze niż zagorzali widzowie republiki albo banda trolli i debili w jednym i nie wiem co gorsze XD
  • Odpowiedz