Wpis z mikrobloga

Cena za wniesienie płytek gresowych (samo wniesienie) na 2 piętro z windą 1000kg za 700 PLN to jest scam czy uczciwa cena?
Większość płytek będzie w paczkach ich waga około 40 kg. Największe płytki 120x120 7 sztuk.
#transport
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tyfus: znajdź dwóch byczków w okolicach wieku maturalnego, daj im po 100 to ci to wniosą z uśmiechem na ustach i jeszcze przez parę lat będą dzień dobry mówić jak cię zobaczą.
  • Odpowiedz
@Tyfus: Drogo strasznie, podzwoń po olx i Ukraińcy Ci to wniosą za stówkę czy dwie. W opcji ekonomicznej możesz poprosić lokalnych meneli to może i poniżej 50zł się uda zejść. Możesz próbować też łapać nastolatków, z biednych rodzin, z pocałowaniem ręki byśmy z kumplami taką fuchę wzięli jak byliśmy młodzi.
  • Odpowiedz
@Tyfus: bo w tym jest pewnie ubezpieczenie od roz*j-----a tych płytek w trakcie wnoszenia

Dlatego też glazurnicy biorą dużo za płytki wielkoformatowe, nie dlatego że trudniej się układa, tylko że jak pęknie to są dużo $ do tyłu
  • Odpowiedz
@Tyfus: to zależy. Jeśli wolisz zapłacić te 700zł zamiast wnieść samemu, to uczciwa cena. Jeśli wolisz wnieść samemu, to znaczy że za drogo - możesz łatwo wtedy zaoszczędzić 700zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tyfus nie wiem, płaciłem 900 zł za wniesienie 10 pełnowymiarowych płyt gk na 7 piętro plus chyba 15 worków po 20 kilo, ale one wjechały windą na wózku transportowym. Do tego było jeszcze kilka lekkich profili metalowych.
Jeśli jest winda to pewnie też będą wozili płytki na wózku na kilka razy.
Ja wolałem zapłacić, mój kręgosłup i tak dostał w kość wystarczająco w trakcie remontu( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz
@Tyfus jak robiłem remont to brałem do tego “meneli” za pół ceny która chciała Castorama. Każdy był wygrany bo ja płaciłem mniej, a oni całkiem sporo zarobili jak na swoje warunki. Tylko głównie chodziło o worki z wylewką aniżeli płytki które można uszkodzić choć wątpię żeby się tak stało.
  • Odpowiedz
Cena za wniesienie płytek gresowych (samo wniesienie) na 2 piętro z windą 1000kg za 700 PLN to jest scam czy uczciwa cena?

@Tyfus:

to zalezy ile jest schodow po drodze :D
  • Odpowiedz
Liczysz ile czasu Ci zejdzie zrobić to samemu. Do tego współczynnik wysiłku czy to dla Ciebie lekka praca, umiarkowana czy ciężka.

Jeśli w tym czasie w łatwiejszy i lżejszy sposób zarobisz więcej niż 700 zł to się opłaca.

@-Melek-: @Tyfus dokładnie mierz to na czas pracy. Klocki i tarcze też można samemu wymienić ale trzeba mieć na to czas(tutaj jeszcze podatki statki itp) maszynka też można samemu na łyso
  • Odpowiedz