Wpis z mikrobloga

Śmieszy mnie to gadanie że USA upadnie lub Chiny ich wyprzedzą.

Od 200 lat ludzie masowo wyjeżdżają do USA, z całego świata,
Skośnookie, ruskie też do tego zgniłego zachodu przez Darien gap,wszyscy tam jadą,
Jakoś nie widzę żeby Amerykanie lub Europejczycy wyjeżdżali w takiej skali do Chin, Rosji, Indii

Do tego Chiny zrujnowały sobie demografię,
Tam najliczniejszą grupa wiekową są 50-54latkowie, czyli za 15-20 lat i są w przeogromnej doppie jak młodych jest coraz mniej, kto tam będzie na nich pracował na ich emerytury?
Już teraz jest ogromne bezrobocie wśród młodych które partia ukrywa, a jak zagraniczne kołchozy się wyniosą do Indii czy tam Bangladeszu Pakistanu to puchatek może zwijać kraj.

Pogadasz z kimś np Japonii, Korei płd,Wietnamu, Singapuru, Filipin, Indonezji i nazwiesz go chińczykiem bo nie odróżniasz to się autentycznie obrazi.
Tak tam ludzie nie lubią Chińczyków.

Do tego w USA masz najpiękniejsze cycate, doopiaste latynoski,Arabki, europejki, kobiety z całego świata bo się zjeżdżają do perspektywicznego kraju, bogatego,

A w Chinach? Same stare baby, płaskie z przodu ani tyłka ani cyca nie mają, ani bioder ładnych.
Zresztą wystarczy się przejść na plażę w Majami, Wenis bicz, kij łest, i wiele innych, i pełno pięknych kobiet

#usa #trump #uk #geopolityka #demografia #takaprawda #oswiadczenie #gielda #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
adamsowaanon - Śmieszy mnie to gadanie że USA upadnie lub Chiny ich wyprzedzą.

Od 20...

źródło: 1000013685

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Koobik: najliczniejszy kraj na świecie, z największą ilością staruchów całościowo,
Korporacje już się przenoszą do innych krajów, bezrobocie wśród młodych,
Do tego nikt z sąsiadów nie lubi być nazywany chińczykiem, bo nikt praktycznie ich nie lubi,
Brak pięknych kobiet,
Kraj zrobiony na o-------l, autostrady, budynki, mosty,
Kto i za co to będzie utrzymywał?
Chiny to największy dom starców na świecie za 10-20 lat.
  • Odpowiedz
  • 2
Zaskocze cie ekspercie od geopolityki : w chinach niema systemu emerytalnego xD są tylko jakieś dobrowolne programy

@ZwyklyRoman: mają jakieś ochłapy emerytury, nie kłam,
A nawet jeśli by nie mieli to jeszcze gorzej bo musieli by pracować do śmierci, bo dzieci jest coraz mniej i nie wyrobili by na utrzymanie tyłu starców w rodzinie
  • Odpowiedz
  • 1
daj spokój, libki wolą kibicować Chinom byle Trumpowi dowalić, szkoda czytać

@nunczako: trochę pojeździłem po świecie i widzę jak się ludzie zachowują i co robią
To co gadają w tv to mnie mało interesuje,
Dane są brutalne,
  • Odpowiedz
daj spokój, libki wolą kibicować Chinom byle Trumpowi dowalić, szkoda czytać

@nunczako: I widzisz, tutaj jest największy problem między innymi z wami. To, że ktoś nie popiera Stanów Zjednoczonych nie oznacza, że jest za Chinami co z góry zakładacie, ludzie potrafią bywać też bezstronni lub stać z boku i obserwować. Właśnie dla tego na przykład wręcz niektórzy uczeni kibicują Trumpowi bo nigdy by im nie pozwolono na taki eksperyment społeczny
  • Odpowiedz
mają jakieś ochłapy emerytury, nie kłam,

A nawet jeśli by nie mieli to jeszcze gorzej bo musieli by pracować do śmierci, bo dzieci jest coraz mniej i nie wyrobili by na utrzymanie tyłu starców w rodzinie

@adamsowaanon: Nie mają i tak - pracują aż do śmierci.Dobrowolne programy zostało wprowadzone dość późno i nie we wszystkich regionach od razu, wielu ludzi przystąpiło do tych programów zbyt późno żeby cokolwiek tam odłożyć
  • Odpowiedz
  • 1
@ZwyklyRoman: no więc sam mi przyznales rację że jednak mają jakieś ochłapy tych emerytur,
Jaki bait?
Z którym punktem się nie zgadzasz?
Chiny to równia pochyła i sami sobie zgotowali ten los bo się mnożyli jak króliki a potem partia zaczęła ""pomagać" demografii i wyszli na tym najgorzej na świecie,

Nie ma nic ciekawego co przyciągało by młodych ludzi do tego kraju z zagranicy tak jak do USA lub Europy
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: tez mnie to smieszy. Kraj slynie z kopiowania rzeczy wymyslonych w USA, i robieniu ich taniej. Podobne sa tezy, ze Polska wyprzedzi zachod, bedac monotownia produktow zachodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
prymitywniejszej analizy demograficznej dawno nie czytałem - a'la "na chłopski rozum"

@Koobik: Z jednej strony tak, ale z drugiej to USA ma dużo lepszą strukturę wieku niż Chiny, a to tego rezerwuar taniej siły roboczej z Meksyku.
  • Odpowiedz