Wpis z mikrobloga

Grałem sobie w #kingdomcomedeliverance na monitorze 1440p z matrycą VA i jakość cały czas była dla mnie znakomita. Dałem za ten monitor w 2021 roku około 2000 zł, więc wcale nie tak mało. Przesiadłem się właśnie na #oled od MSI i normalnie mam ochotę się zesr*ć z wrażenia. Nie wyobrażałem sobie nawet takiej różnicy wiedząc jak te technologie w miarę działają. Mam wrażenie, jakbym grał w jakieś ponadczasowe wersje gier z tym ekranem #gry po 80 godzinach w grze z matrycą VA i 1440p przesiadka na OLED i 4K to nawet nie wiem z czym mógłbym porównać. Nie wyobrażałem sobie tak anielskiego obrazu. W kolejce już czeka TLOU 2 ale może być ciężko odpalić w 4K bo mam RTXa 4080 i teraz ten monitor jest możliwe w tej samej cenie co moja karta graficzna. Droga ta zabawa #monitory #komputery

Szkoda, że nie mogę wam pokazać screena jak widzą to moje oczy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kostor95: z reguły też gram na monitorze VA i jak oststnio podłączyłem ps5 do telewizora OLED miałem takie same odczucia. Niesamowitą robotę robią OLEDy w gamingu
  • Odpowiedz
@Kostor95: jestem w stanie sobie wyobrazić ten kontrast i cudowne kolory a jak ma się płynność wyświetlania na OLEDzie?
chociaż skoro wcześniej miałeś VA to pewno byle IPS byłby płynniejszy
w sumie też żałuję, że nie dołożyłem tysiaka do OLEDA rok temu ()
  • Odpowiedz
@Dwudziestydrugi: oled nie ma ghostingu ze wzgledu na prawie zerowy czas reakcji pixeli, nie ma tez white glow, nie ma też Black light bleeding, jedyna wada oleda to problemy z czczionkami/literami wiec monitor słaby do pracy
  • Odpowiedz