Wpis z mikrobloga

Mirki mam może głupie pytanie
Zapisałem się na kurs na patent na braterstwo.eu za te 240 pln ze składki
Trwa to 6h - czy w tej cenie jest amunicja a jeśli tak to ile czy na miejscu place za amunicje

#strzelectwo #bron
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzlachcicPolny: Szkolenie podstawowe ma stały program i rzeczywiście nic tam nie dokupisz. natomiast po zrobieniu tego szkolenia w skynecie odblokowuje się możliwość doszkolenia, czyli treningu z konkretną bronią klubową.
  • Odpowiedz
I radzę się pospieszyć - pojawił się nowy regulamin, podobno od lipca będzie można zdawać egzamin tylko w województwie macierzystym klubu, dla KS Amator to będzie Dolnośląskie (Wrocław).
  • Odpowiedz
@Karzbig: A ja tam nie rozumiem fenomenu braterstwa i widzę to trochę jak "Przyśpieszony kurs prawa jazdy w Łomży dla Polonii". Uzyskanie pozwolenia na b--ń jest banalnie proste i nie potrzeba żadnego prowadzenia za rękę. Jeśli petent nie ma problemu z głową czy odciętej ręki, to pozwolenie uzyska bez problemu
  • Odpowiedz
@ElementalX7: Jest banalne, ale dla ludzi, którzy juz je maja :) Większość ludzi dalej myśli, że zdobycie pozwolenia jest trudne lub wymaga odpowiednich znajomości. Bratestwo popularyzuje strzelectwo wśród ludzi spoza środowiska strzeleckiego.
  • Odpowiedz
@ElementalX7: Powiem tak - ten kto miał do czynienia z postPRLowskimi leśnymi dziadkami z branży strzeleckiej, ten w cyrku się nie śmieje. Braterstwo zmieniło podejście, pokazało że można inaczej niż użeranie się ze starymi dziadami. Dlatego osiągnęło taki sukces.
  • Odpowiedz
A ja tam nie rozumiem fenomenu braterstwa i widzę to trochę jak "Przyśpieszony kurs prawa jazdy w Łomży dla Polonii"

@ElementalX7: bo jest kilkakrotnie tańsze od januszowych klubów i wszystko jest dopilnowane na czas/zautomatyzowane
  • Odpowiedz