Wpis z mikrobloga

@ArtBB:

wszystkich znajomych mam w Warszawie

Wyprowadzisz się dalej niż do Ożarowa Mazowieckiego i znajomych już nie zobaczysz, no może raz na rok

• Odpowiedz
@ArtBB: Białystok jest uroczy, Poznań też bardzo fajny. Ale szkoda znajomych zostawiać.

Poza tym dziś praca zdalna jest, a jutro dymasz do biura. Więc bym nie schodził poniżej wojewódzkiego z topki.
  • Odpowiedz
@ArtBB: https://wykop.pl/wpis/80840319/czy-torun-bialystok-suwalki-olsztyn-albo-poznan-sa

tu ostatnio był fajny wątek z wrażeniami ludzi dotyczących kilku miast
@sikpi +2
Czy #torun , #bialystok , #suwalki , #olsztyn albo #poznan są dobrym miejscem do życia? Pomińmy aspekt pracy i zarobków, bo wszędzie zarobię tyle samo, choć koszty najmu mogą mieć już znaczenie. Interesują mnie też wszystkie inne kwestie.
  • Odpowiedz
@bartd: nie wynajmuję w Łodzi, dlatego się wyprowadziłem z Warszawy, żeby uciec spod uciemiężenia wynajmem

@ArtBB jeżeli chcesz utrzymać jakikolwiek kontakt z Warszawą i myślisz o Łodzi, to MUSISZ mieszkać w pieszym zasięgu dworca Łódź Fabryczna/Widzew. Wtedy ma to sens. ŻADNEGO dojeżdżania na dworzec, musisz mieszkać blisko dworca
  • Odpowiedz
@ArtBB: Olsztyn jest zaje&@$ty, wszędzie jeziora, rzeki, parki. Nad morze blisko, lotnisko nie az tak daleko, mieszkania nie tak drogie no i tramwaje dość nowoczesne. Nie to co te klekoty w Poznaniu czy Wrocku ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Szkoda że tam nie mieszkam ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ps. No i miasto Kopernika ( ͡º ͜ʖ͡º)

Prawdziwe, a
  • Odpowiedz
@ArtBB: nieironicznie, może Radom? Godzina drogi do Warszawy, znajomych można odwiedzić, a jeśli chodzi o ceny mieszkań to przepaść w stosunku do stolicy i obwarzanka. Jednocześnie to spore miasto, jest wszystko co do życia potrzeba.
  • Odpowiedz
Mnie Olsztyn zaskoczył. Bylem tylko 2 noce, z ponura wizja “co ja bede tam robił?”. A wróciłem pozytywnie zaskoczony. Ładne miasto, śródmieście rewelacyjne, kawał historii, przyroda na wyciągnięcie ręki.
Również Suwałki i Białystok zdawały sie przyjazne.
  • Odpowiedz