Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
MechanicznaPitaja +153
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
1. Macie rozbite wynagrodzenia na część wynikającą z wytworzenia utworów (50% koszty uzyskania przychodu) oraz część pozostałą wynagrodzenia?
2. Czy macie zapis, że jak w danym miesiącu nie wytworzycie żadnego utworu to pracodawca może Wam nie wypłacić tej części związanej z wytworzeniem utworu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przechodzę z B2B na UOP i natknąłem się na taki zapis jak w 2. punkcie co wzbudziło moją uwagę. Czy to jest standard?
#programowanie #programista25k #it
Zawsze musisz coś tam napisać. I to, zwykle wyciągnięte z jakiegoś repo pakuje się wraz z opisem. Zawsze. Kombinuj.
myślę o potencjalnej sytuacji w której pracodawca wypowiada umowę i jednocześnie zwalnia z obowiązku świadczenia pracy i odbiera dostępy (jest to teraz coraz powszechniejsza praktyka) -> co oznacza, że nie mam możliwości wytworzenia żadnego utworu. W takiej sytuacji pracodawca mi wypłaci jedynie bardzo małą część wynagrodzenia, co nie jest w porządku.
Poza tym to co dostaniesz to nie będzie "bardzo mała część wynagrodzenia", jak zarabiasz ponad 20k brutto i masz 90% KUP to maks co stracisz to jakieś 2k (nie chce mi się liczyć dokładnie) w tym miesiącu.