Wpis z mikrobloga

Tak kupilem mieszkanie w miescie powiatowym za 650k. Tak wzialem 400 tys kredytu. Tak jestem szczesliwy i bede go splacal przez 30 lat.
Lepsze to niz mieszkanie z rodzicami albo wieczny wynajem. Innej drogi nie ma jak pracujesz za 6 kola miesiecznie. Teraz w cenie najmu bede placil rate takze jeden ui
#nieruchomosci #wyznanie
PABLO__ESCOBAR - Tak kupilem mieszkanie w miescie powiatowym za 650k. Tak wzialem 400...

źródło: N_E6nwVC3pFMaFpHUUD3cmxSXv1IOCOSYDpc9o9ru2eQQU1AlOVYxfrQ1t7dW3Uzecl-

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dom. Ogarnianie podworka, pieca i innych takich. Nie dzieki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam inne rzeczy do roboty ktore mi zajmuja ten czas. Zreszta pokaz jakis fajny dom za 650k pod Warszawa. Chyba ze masz na mysli stan deweloperski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: pod Warszawa 40 km, dojazd szybszy do pracy z miasta pod Warszawa niz z samej Warszawy z jednego konca na drugi to jest dopiero glupota ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A no i tak potwierdzam. Dosc male natazenie uliczne w porownaniu do wielkich miast. Wieksza cisza. W sklepach nie ma az tylu ludzi. Bliskosc natury tez, pare minut autem i jestem w lesie.
  • Odpowiedz
@PABLO__ESCOBAR: i dobrze, z plusów to 1. duży wkłąd wlasny i mniejszy kredyt 250k/400k spoko, 2. swoje pierwsze mieszkanie. A teraz grillujemy z minusów: 1.kupiłeś na górce 2. kupiłeś na górce kredytowej 3. w nepewnych czasach 4. zaraz bedzie kolejny program kredyt 2% na którego sie nie załapiesz 5. zaraz i juz są obnizki i trzeba grillowac i szukac okazji .6 to samo z wynajmem . Więc są plusy i
  • Odpowiedz
@cartman_troll: Kupilem bo potrzebuje miec swojego lokum. Nie mam czasu czekac 5-10 lat az mieszkania stanieja zreszta nie wiadomo czy to sie wydarzy. To samo z kredytem. Moze beda spadac moze nie. Zreszta kazda sytuacja losowa moze spowodowac ze nawet jak beda male to nagle wystrzela do gory. Kolejny program co chwile jest uwalony byc moze bedzie albo nie bedzie znowu wrozenie z fusow. Sa obnizki moze sie zalapiesz a
  • Odpowiedz
Innej drogi nie ma jak pracujesz za 6 kola miesiecznie

@PABLO__ESCOBAR: jest, pod warunkiem, że coś odziedziczysz, dlatego dziedzice mają niewidzialny miesięczny przelew przez większość swojego życia w kwocie 5-6k, chore po prostu
  • Odpowiedz
  • 0
@Yuri_Yslin tak wiem co masz na myśli teraz już nie trzeba mieć pieca ani na pellet ani na ekogroszek. Chociaż w rodzinie dużo ludzi ma takie rozwiązanie. Nawet jeśli nie musisz dbać o takie rzeczy bo masz gaz to zostaje i tak ogarnianie podwórka bo niestety jak chcesz żeby wyglądało to musisz trochę dbać. Nie liczę już płota malowania jak masz drewniany czy innych rzeczy typu sprzątanie domu gdzie jest tego
  • Odpowiedz
@PABLO__ESCOBAR: ech no nie, dalej pudło, przyjacielu. Po coś wymyślono robota noszącego, i nikt nie ma drewnianych płotów. Pewnie masz kogoś w rodzinie ze starym domem gdzie trzeba jakieś przegniłe sztachety malować, ale spokojnie, nikt już tak nie robi. Przy moim domu robię tyle, co robiłem w mieszkaniu, czyli nic poza sprzątaniem.

Masz ofc rację że więcej metrów, ale jak masz wentylację mechaniczną z filtrem, to jest też dużo mniej
  • Odpowiedz