Wpis z mikrobloga

Cześć, planuję kupić grill gazowy, chciałem wziąć coś z marketu na promocji za około 1k, ale jak to zwykłe bywa, zacząłem badać temat i budżet ciągle puchnie - podniosłem do 3k i zastanawiam się nad 4k. Zasadnicze pytanie:

Czy lepiej kupić coś za 2k taniego? dużo opinii, że tańsze grille rdzewieją, pleśnieją, itd. Planuję trzymać w okresie letnim pod pokrowcem, a na zimę chować do domku na narzędzia. Rozpalać 1-2 razy w tygodniu. Nie chcę przepłacać, ale bez sensu kupić tańszy i wymienić za 2-3 sezony.

Rozważając lepsze firmy: Napoleon, Weber, Enders, Broil King - czy rzeczywiście mogę założyć, że wytrzyma to wszystko minimum 10 lat? I tez pewnie z powyższych firm wziąłbym 3 palniki zamiast 4 z tańszego, ale to chyba nie problem, bo zazwyczaj robiłbym grilla do około 6 osób.

#grill #grillgazowy #grillujzwykopem

Jaki grill najlepiej kupić długofalowo

• Marketowe 4+1 palnika za około 2k dają radę 20.0% (3)
  • Marka premium na 3 palniki 40.0% (6)
  • Marka premium na 3+1 palnika 0% (0)
  • Marka premium na 4 palniki 6.7% (1)
  • Marka premium na 4+1 palnika 33.3% (5)

Oddanych głosów: 15

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dupelec: mam marketowy, z leroy. 3 palniki. Sporo grilluje w sezonie. Dzisiaj żałuję, mogłem brać od razu premium. Marketowy się psuje mimo regularnego czyszczenia.
  • Odpowiedz
  • 0
Może jeszcze @decofire coś poradzi, odpowiedzi, że premium się domyślam, tylko dalej trudno wybrać która marka, ile palników i czy warto boczny, skoro grill na taras, a kuchnia za ścianą.
  • Odpowiedz