Wpis z mikrobloga

Szukam serii fantasy, co poleciacie?

Dotychczas przeczytałem:
- LOTR
- Wiedźmin
- Archiwum burzowego światła, Ostanie imperium i inne serie Sandersona, wszystkie to sztos!
- Cykl demoniczny
- Diune
- Opowieści z meekhańskiego pogranicza
- Cykl inkwizytorski
- Achaja
- Świat dysku, ale tylko kilka książek i dałem sobie spokój
- Trylogia czarnego maga
- Pieśń lodu i ognia - tylko 1 tom
- Malazańska Księga Poległych
- Hyperion
- opowieści z meekhamskiego pogranicza
- Czarna kompania
- Pan Lodowego Ogrodu

#ksiazki
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yatech01: na tej liście brakuje mi tylko Pierwsze Prawo Abercrombiego oraz Imię Wiatru Rothfussa, bo poza nimi najlepsze fantasy masz już za sobą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Yawimaya: odradzam Ziemiomorze.
@ItsyBitsyPajonk: jest aż tak źle? Bo gównem mogłem nazwać części od Wojny w blasku dnia włącznie i dalej.
@yatech01: trochę już żeś tego przeczytał, więc od biedy możesz sięgnąć po trylogię Magów prochowych oraz kolejne dzieje w tym świecie, czyli Bogowie krwi i prochu.
  • Odpowiedz
@Yawimaya: z sześciu części pierwsza oraz ewentualnie dwie kolejne trzymają poziom, potem z fantasy zamienia się w powieść obyczajową, a jeszcze później jest tak nudno, że nie pamiętam absolutnie nic. Jak na status klasyka jest to pozycja mocno średnia.
  • Odpowiedz
@Cerber108: Brett się zrobił bardzo postępowy, więc polityka i ideologia potrafi wylewać się z kartek. To byłoby do przeżycia, gdyby nie fakt, że fabuła rozwija się jeszcze wolniej niż w niektórych częściach Cyklu Demonicznego. Nie byłem w stanie dokończyć pierwszej części nowego cyklu, a Demoniczny wciągnąłem bardzo szybko. Ta książka mnie po prostu odrzuca.
  • Odpowiedz