Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
Starzy mają znajomego takiego. Mieszka z rodzicami, żoną i trójką małych dzieci w mieszkaniu 3 pokojowym. Owy znajomy buduje dom, jakoś w kwietniu minie 10 lat od początku budowy. Chłop zamiast wziąć kredyt i zbudować dom w rok czy tam dwa robi wszystko sam. Jest budowlańcem, po pracy po prostu jedzie do siebie na działkę i buduje swój dom. Czyli z jednej roboty do drugiej. Podziwiam go, że już dziesiąty rok daje tak radę, ale z drugiej strony pewnie po takiej tyrce tylko kładzie się spać i żonę, dzieciaki ma w dupie. Dom który buduje ma 200 metrów z małym hakiem. Już od lat chłop narzeka, że zbyt duży buduje, no ale teraz tego nie cofnie. Pewnie kompleks jakiś wielkości no bo weź kiś się tyle czasu w 7 osób w 3 pokojowej klitce. No ale to to mało ważne. W zeszłym roku wstawił okna, więc jeszcze chyba trochę roboty mu zostało, nie znam się.
Pytanie do was, co byście woleli:
Co wybierasz?
Dom zaczyna się od 120m2 nie wliczając w to garażu, pamiętaj. Cała reszta jest za mała aby zaspokoić potrzeby rodziny z 1-2 dziećmi.
Z drugiej strony, poświęca swoje życie dla nich, zeby w przyszłości mieli łatwiej, więc szanuję.
Natomiast zlecając roboty, to lepiej wziąć kredyt i zrobić szybko, bo minmalna rośnie a z nią koszty budowlańców co rok.
@GomiGomi zapewne tak będzie
@mch0588 no właśnie mu się dziwie czemu w tę stronę nie poszedł, zwłaszcza że pracuje w firmie budowlanej i może by coś z szefem ogarnął taniej
@trololo55 a ja się interesuję jak ktoś się buduje bo sam mam to w planach i chcę podjąć najlepsze z możliwych decyzji
@Chuopijak: I tak zrobisz coś źle ( ͡° ͜ʖ ͡°) powiedzenie "pierwszy dom budujesz dla wroga" nie bierze się znikąd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pomieszkali łącznie z 5lat wszyscy razem, potem córka wyprowadziła się do chłopaka, syn do innego miasta.
zostala ich 2, mieszkaja na dole, cala gora wolna, nawet tam nie chodza i pokrywa sie kurzem na 2cm.
@analboss: W sumie ciekawe bo dla mnie (mieszkam tylko z dziewczyną) 150m^2 jest w sam raz. I mniej by się nie sprawdziło.
No ale rózne są potrzeby,wiadomo.