Wpis z mikrobloga

Jutro 15 lat od katastrofy smoleńskiej

To był moment w historii gdzie jako 15 latek myślałem, że Polacy w końcu się zjednoczą. I się zjednoczyli. Na parę dni.

Potem zaczęło się gdzie jest krzyż i robienie polityki na grobach

I tak już od 15 lat

#smolensk #polityka
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gdzie jest krzyż

@OCIEBATON: ehh przypomniałeś. Dobre to było jak tego samego dnia PO wydało zlecenie na usunięcie krzyża i zupełnym przypadkiem również wtedy podnieśli VAT do 23%. Dzięki temu w wiadomościach, faktach i innych wydarzeniach 99.9% czasu poświęcono na gadce o zadymie z krzyżem i na koniec wspomniano "a tak po za tym to rząd dopieprzył wam VAT na 23%, koniec wiadomości, do widzenia!"
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: Jak dla mnie to ten cały szajs zaczął się po śmierci JP2 i odejściu Olka Sztolzmana. Kaczyński z Rydzykiem mieli wolą rękę żeby sobie zawłaszczyć patriotyzm, wiarę, tradycję a nawet historię najnowszą. Moherowe berety szalały w przestrzeni publicznej. Smoleńsk jako zjawisko socjologiczne, to był balonik nadmuchany do max, czekający na szpilkę.
  • Odpowiedz
@Sarza01: ale mnie tu nie obchodzi jakaś zasrana dobra zmiana, pisałem to pod kątem ogłupiania ludzi. Media uznały(załóżmy naiwnie, że same z siebie), że tego akurat dnia ważniejszym wydarzeniem, któremu poświęcili 99% czasu jest jakieś usunięcie krzyża niż to, że od tego momentu praktycznie każdy Polak za praktycznie wszystko będzie płacić blisko 5% drożej.
  • Odpowiedz
Media uznały(załóżmy naiwnie, że same z siebie),

@starycap: Lol media miały racje, ludzie maja wiekszy ból tyłka o ten krzyż do dzisiaj niż o podatek. I nieważne jakie copium nieważne jak bardzo sie czujesz, taka jest prawda, dosłownie każdy wprowadzony podatek spływa po ludziach i nie jest powodem dlaczego rządy tracą władze xD
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: To pewnie nie pamiętasz poprzedniego wielkiego kilkudniowego zjednoczenia narodu po śmierci papieża i wspólnej mszy świętej kibiców Wisły i Cracovii xD
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666:

ty xd chyba miałeś wtedy z 5 lat i nie pamiętasz dlatego, że wtedy była podwyżka z 22% na 23% dlatego większość ludzi dawała o to j-----e

no właśnie dlatego większość ludzi "dawała o to j-----e" bo im media prały mózgi non stop zasranym krzyżem. O tym tutaj piszę, a ty nawet tak prostej rzeczy nie potrafisz zrozumieć.
  • Odpowiedz