Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kulturozofia_pl:

To jest dowód na niezrozumienie i nieumiejętność analizy systemów podatkowych. Nie ma znaczenia, ile wynosi stawka na papierze. I sugerujesz tutaj związek, którego nie będziesz w stanie udowodnić.

piszesz że nierozumiem i nie potrafię analizować systemów podatkowych a potem nigdzie nie piszesz gdzie i jak się
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: i mówi to gościu który jak katarynka powtarza, że Razemki to umiarkowana socjaldemokracja XD

Tak, ludzie którzy utożsamiają lewice ze złem a prawice z dobrem - albo odwrotnie - są zelotami. Możesz to nazywać horseshoe theory, złotym środkiem, albo żyrafą w różowe ciapki ale to nie zmienia meritum - ŻADEN EKSTREMIZM nie jest dobry. Nigdy nie był i nigdy nie będzie.
Pan Zandberg czy pan Ikonowicz są równie groźni
  • Odpowiedz
@thorgoth:

i mówi to gościu który jak katarynka powtarza, że Razemki to umiarkowana socjaldemokracja XD

jak razemki to nie jest umiarkowana socjaldemokracja to pokaż mi umiarkowaną socjaldemokracje - może być przykład i z polski i zza granicy
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: to jest płynne ale na potrzeby dyskusji:
- SPD
- demokraci z okolic Obamy i Bidena
- Labour bez Corbyna i jego ziomków
- SLD za czasów Belki był socjaldemokracją

Ogólnie wszystko na lewo od centrum co nie krzyczy "zabić kapitalizm" może aspirować do bycia socjaldemokracją.
  • Odpowiedz
Powiedzcie mi co jest nie tak z Polakami, że postulat podatków progresywnych jest uznawany za radykalny a czasem wręcz "komunistyczny"? XD

@aei9077: bo podatki są tak skonstruowane że:
5000 zł brutto minimalna dla osiemnastolatka z łopatą już za niecały rok teraz niewiele mniej ale bez magcznej 5 na start.
~7000 zł brutto mediana xD
~12000 brutto wchodzisz w drugi
  • Odpowiedz