Wpis z mikrobloga

• 0
@Mandarex no w USA stracili robotnicy. Dlatego mamy teraz Trumpa. Jak by potrzeć na gospodarkę to przecież było w pytę, wszystko na zielo. Jednak ludzie uważali innaczej.
  • Odpowiedz
  • 2
@Mandarex przenoszenie fabryk. Korpo robiły wszystko byle wyniki kwartalne się zgadzały. Tak w wielkim skrócie. A naprawdę nie chce mi się rozpisywać, a odp w jednym zdaniu jest nie adekwatna.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mandarex utrata dobrze płatnych miejsc pracy, trwałe lokalne bezrobocie, presję płacowe w związku z globalizacja. Dlaczego oczekujesz że znajdę ci prostą odpowiedź na złożona sytuację?
Zachęciłem do czytania.
  • Odpowiedz
Zawsze będą "ofiary" nie da się wprowadzać prawa i zadowolić wszystkich

@fraciu: Przez takie myślenie "ludzi" ponad 100 lat temu, książka archipelag gułag Sołżenicyna ma aż 2000 stron xd
  • Odpowiedz
@Please_Remember: No nie wiem, mam wrażenie że Musk chociażby obsrał gachy z swoją ostatnią wypowiedzią o wolnym handlu Europejsko-Amerykańskim ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To o czym mówisz teoretycznie ma sens i zasadniczo jest imitowaniem gospodarki Nazistowskiej z megakorporacjonizmem w niby-autarkii, w praktyce natomiast mam pewne wątpliwości czy to przejdzie. Na pewno nawet jeżeli się uda to zarżnie Amerykańską hegemonię.
  • Odpowiedz