Nie mogę zrozumieć jakie procesy dzieją się w głowie rodzica, który kupuje coś takiego lub podobnego dziecku zamiast normalnego rowerka. Przecież to świadome robienie dziecku krzywdy i zniechęcanie do sportu. Kijek z tyłu, boczne kółka i może jeszcze skrzydła tam dorobić. Nie mówię już o stalowej ciężkiej ramie. W komentarzu jeden z prawilnych rowerków. #rower #dzieci
@krytyk__wartosciujacy: Nie analizuję każdego przypadku, bo mój za młodu miał elektrycznego 3 kołowca i jeździł na 2 akumulatory. Potem miał 3 kółka w malutkim rowerze i też jeździł jak szalony - chyba dostał od kogoś, i może nawet używany. Do następnego co był kupiony przez nas zrobiłem jak wyżej. Przecież każdy robi co chce. Jak ktoś musi pokazać sąsiadce, że jego Angelika czy Brajan pupę tylko na Woom sadza to
@EvilRogue aktywność i sport są ważne od najmłodszych lat. Ostatanio byłem świadkiem jak ojciec uczył 9 letnego chłopa ważącego ok 65kg jeździć na rowerze bo nie potrafi l
@stanley88: jaka ordynarna reklama i wcale nie widać, że się zgadaliście na jakimś discordzie na pulsowanie tych komentarzy. Rowerek dla gówniaka za 1600 ziko, bo musi być z amelinum xD
Do nauki wystarczy cokolwiek co ma dwa kółka, pedały i łańcuch. Ja się uczyłem na reksiu, miałem dokręcone kółka troszkę wyżej, żeby nie opierały się oba jak rowerek stoi. Pojeździłem dwa tygodnie bujając się na boki, po czym załapałem, że
@stanley88: Hehe, przeszedłem dokładnie opisaną przez Ciebie drogę. Z ciężkiego stalowego na Wooma, na którym młody nauczył się jeździć w 30 minut:). To wszystko wynika z braku wiedzy i zakorzenionych informacji z własnego dzieciństwa.
@cyconiusz akurat ten rowerek który wrzuciłeś jest najbliższy temu woomowi bo takich tanich już nie produkują. Akurat termomix to g---o bo upośledza umiejętność gotowania to dobry rowerek ma przewagę nad jakimiś jeździkami. Ale lepiej wydać na fajki i wódę zamiast dziecku kupić coś dobrego.
@katana55 ja akurat zrobiłem riserdż od razu przed zakupem bo jestem tego nauczony że nie kupuje tego co mi poleci pan sprzedawca z mediaexpert tylko porównuje ceny parametry jakość i opinie, oglądam testy i wybieram to co najlepsze cenowo użyteczne i jakościowo. Pierwszy był kross biegowy i jakoś to jeździło. Potem Woom 2 bez pedałów czyli dalej biegowka i tu poszło już z górki 2 miesiące biegania a potem pedaly i
Ostatanio byłem świadkiem jak ojciec uczył 9 letnego chłopa ważącego ok 65kg jeździć na rowerze bo nie potrafi l
@stanley88: 9 letni chłopak nauczy się jeździć na rowerze w kilka godzin. Wymyślasz jakieś bzdury z tyłka. Kup byle jaki rower dla dziecka i będzie ok. Nie ważne czy to ma kółka czy nie czy biegówka i tak dziecko prędzej czy później ogarnie. Dziwię się że ludzie nabierają się na jakiś
@zeszyt-w-kratke jak ktoś nie siedział na rowerze nigdy to nie nauczy się w 5 minut bez względu na wiek. Z zasady nie kupuje byle czego i tutaj też się tego trzymam. Powtarzam się kolejny raz, nie tylko WoOm bo inne rowerki też są ok, ale też kosztuje po 1k+. Ludzie się nabierają w taki sposób że kupują fajny lekki ładny rowerek i dzieci na takich uczą się w mgnieniu oka jeździć
@stanley88: woom to taki Apple wśród rowerków dla dzieci, są lepsze i podobne cenowo alternatywy (flagowce/średniaki android) i są podobne towary do których nie ma co porównywać (te marki typu cubot, Kruger, manta XD) czyli te naprawdę ciężkie rowerki. Jak dziecko waży 15kg to jest różnica jak dostanie rowerek 6kg, a 12kg... Z tym że marketing wokół WOOM (Apple) nakręca że to jakiś lepszy produkt premium i sposób na dowartościowanie
@zeszyt-w-kratke i nie powiesz mi że, coś złego jest w tym że przed moim przedszkolem, w maju jest zawalony cały parking rowerkami. Lepiej wozić dzieciaki autem a rower kupić dopiero na 18-stke
@rychupeja marketing jest w------y w kosmos bo wiedzą że mają produkt który się obroni. Korzystają. Ale temat dotyczy przewagi dobrego rowerka dla dzieci za ponad 1k nad chińszczyzną z allegro za 500zł z doczepionymi kółkami.
@rychupeja: rozmawiamy o przedziale 5-9kg i fakt - różnica w wadze jest. Jak trzeba nosić. Jeśli masz jazdę po płaskim, to naprawdę nie ma kosmicznej różnicy dla dziecka. Oczywiście lepiej jak rower jest lżejszy, ale to nie jest tak, że większa waga roweru uniemożliwia nauczenie się jeździć. Wszystko jest kwestią "wyśrodkowania" wagi i ceny. Dopłacanie 1000zł za redukcję wagi o 10% to dla wielu osób niezbyt racjonalne.
@stanley88: ja się bałem, więc regulatorem tego ile się nauczyłem był proces rozpadania się kółek Jasne najlepszy byłby zwykły rower, ale na miękkim podłożu a nie dziurawym betonie
@stanley88: Tylko WOOM. Ostatnio w Zakopanem jak moja Dżejsika wyjechała to na Krupówkach grubas od Misia sam jej 5zł dał. A jak wsiadła raz na inny, tani, kolegi to po 5 minutach odparzenia miała i musiałem helikopter TOPRu wzywać.
Po co używać mózgu. Miliony much nie mogą się mylić.
Przecież to świadome robienie dziecku krzywdy i zniechęcanie do sportu.
Kijek z tyłu, boczne kółka i może jeszcze skrzydła tam dorobić. Nie mówię już o stalowej ciężkiej ramie.
W komentarzu jeden z prawilnych rowerków.
#rower #dzieci
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzJak ktoś musi pokazać sąsiadce, że jego Angelika czy Brajan pupę tylko na Woom sadza to
Do nauki wystarczy cokolwiek co ma dwa kółka, pedały i łańcuch. Ja się uczyłem na reksiu, miałem dokręcone kółka troszkę wyżej, żeby nie opierały się oba jak rowerek stoi. Pojeździłem dwa tygodnie bujając się na boki, po czym załapałem, że
źródło: Screenshot_2025-04-09-12-09-42-840_com.google.android.googlequicksearchbox-edit
PobierzEdit. Biały jest nawet za 500, ale zwykły btwin nie będzie robił takiego wrażenia na rodzicach pedalarzach jak potężny woom xd
@stanley88: Przewagę cenową i +1 to samoz@jebistości przy rozmowie z rodziną i kolegami.
Marketingowy bełkot.
@stanley88: 9 letni chłopak nauczy się jeździć na rowerze w kilka godzin. Wymyślasz jakieś bzdury z tyłka. Kup byle jaki rower dla dziecka i będzie ok. Nie ważne czy to ma kółka czy nie czy biegówka i tak dziecko prędzej czy później ogarnie. Dziwię się że ludzie nabierają się na jakiś
Jak dziecko waży 15kg to jest różnica jak dostanie rowerek 6kg, a 12kg...
Z tym że marketing wokół WOOM (Apple) nakręca że to jakiś lepszy produkt premium i sposób na dowartościowanie
12kg to rower
źródło: shopping
PobierzJasne najlepszy byłby zwykły rower, ale na miękkim podłożu a nie dziurawym betonie
Po co używać mózgu. Miliony much nie mogą się mylić.