Aktywne Wpisy

chwed +99
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz
Herm1t 0
A tak poważnie rozmawiając - jaka część waszego portfolio to GPW?
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda

Przecież to świadome robienie dziecku krzywdy i zniechęcanie do sportu.
Kijek z tyłu, boczne kółka i może jeszcze skrzydła tam dorobić. Nie mówię już o stalowej ciężkiej ramie.
W komentarzu jeden z prawilnych rowerków.
#rower #dzieci
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzKoszt rowerka „wypasionego” z mediaexpert 600zł na rok.
Koszt WOOMa ok 200zł na rok
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@stanley88: no i o takich ludziach właśnie piszę. Trzeba mieć gwóźdź wbity w mózg, żeby kupić rower używany taniej o 100zł i jeszcze w rękę całować.
Ja się nauczyłem jeździć z kółkami i z kijkiem, potem był sam kijek, a potem już bez kijka. Pamiętam nawet przebłysk jak pierwszy raz sam jechałem bez niczego ojciec biegł obok mnie i się cieszył. mega krótko się jeździło z kółkami i kijkiem, i rower ogólnie to była moja pasja, teraz jeżdżę ciut mniej ale bardzo dużo jeździłem.
Inna sprawa rower dziecięcy na dosłownie rok czy
@krytyk__wartosciujacy: No a tego za 600 zł może potem za 100 zł ktoś weźmie, a najczęściej i tak widzę że gdzieś tam rdzewieją w piwnicach i ostatecznie lądują na śmietniku. Jakkolwiek policzysz to te 500 zł nie odzyskasz, a przyjemność z jazdy takim lekkim 9