Wpis z mikrobloga

@miki4ever: Nie uciekają tylko są deportowani do Polski, to znacząca różnica - no ale ja raczej wierze w to że ty doskonale o tym wiesz ale bzdury pleciesz w ramach propagandy partjnej.
  • Odpowiedz
@miki4ever: a to spin nie jest taki, że niemce nam całe transporty podrzucają na granicę? i wtedy chyba przepychają się z migrantami żeby nie wrócili na niemiecką stronę. albo podrzucają nieprzytomnych, albo kręcą nimi w kółko żeby zgubili orientację, nie wiem jak to wygląda w praktyce.
  • Odpowiedz
Nie uciekają tylko są deportowani do Polski, to znacząca różnica - no ale ja raczej wierze w to że ty doskonale o tym wiesz ale bzdury pleciesz w ramach propagandy partjnej.

@Njal: nie są deportowani tylko zawracani zgodnie z przepisami - no ale ja raczej wierzę że ty doskonale o tym wiesz tylko p--------z jak potłuczony bo taki jest przekaz z rosji.
  • Odpowiedz
@Njal:

Nie uciekają tylko są deportowani do Polski, to znacząca różnica

Nie deportowani ale odsyłani z powrotem do Polski na mocy traktatu Dublińskiego. Doskonale to wiesz, ale bzdury pleciesz w ramach propagandy partjnej.
  • Odpowiedz
@miki4ever: Tak, mam paru znajomych którzy rzeczywiście w to wierzą że pod rządami Koalicji jesteśmy zalewani imigrantami pod dyktando Niemiec, do części ludzi ta propaganda działa więc będą kręcić ten temat do porzygu. Na nic argumenty że to po rządami PiS wpuściliśmy ich najwięcej.
  • Odpowiedz
@Njal: nie są deportowani bez powodu. Jeśli migrant przekroczył granicę UE przez Polskę (kraj tranzytowy )i nie złożył tam wniosku o azyl lub opuścił kraj przed zakończeniem procedury, inne państwa mogą go odesłać z powrotem zgodnie z zasadami traktatu.
gdybys miał kraj obok, który ci przepuszcza migrantów bez sprawdzenia to w aktualnych czasach też byś zawracał zgodnie z procedurami.
  • Odpowiedz
@miki4ever Widziałem oficjalne dane. Migranci są wracani legalnie ze względu na konwencje które podpisaliśmy. Co ciekawe za pisu wracanie było dużo większe. Za KO spadło. Ale oczywiście… wina Tuska. XD
  • Odpowiedz
Za PO jest tak dobrze, że ludzie z Niemiec emigrują. A tak z innej beczki, ciekawe czy Oskarowi cała ta dzida już wchodzi.

@PrzylepkaZniszczenia: Proszę - nie zrównujmy debaty do poziomu pato-prawicy i jej fiksacji ¯\(ツ)/¯

Ten ze zdjęcia jest takim dzbanem, że wystarczy trzymać się merytoryki.
  • Odpowiedz
@miki4ever: Może działać. Jak rozmawiam ze znajomymi ze szkoły, czyli osoby raczej niewykształcone i takie, co nie poszły nigdzie dalej w życiu, to zawsze słyszę albo proruską propagandę, albo pisowską. Ostatnio się dowiedziałam, że koleżanka słyszała, że w urzędzie wypłacają Ukraińcom pieniądze. Za co? Nie wie. Kto powiedział? No znajoma znajomej. Jakie pieniądze? Jakieś. Nie wie nic, ale jest totalnie gotowa iść na barykady za to i krzyczeć, że Ukraińcy
  • Odpowiedz