Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem kaleką, jestem w stanie zrobić dosłownie tylko 1 poprawną (dłonie na wysokości i szerokości ramion) pompkę, polećcie jakieś ćwiczenia bo aż wstyd trochę.

#mirkokoksy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no i? Mi w życiu prywatnym i zawodowym nigdy nie była potrzebna umiejętność zrobienia pompki, to i naturalne że ją zatraciłem. Nie działaj przeciwko doborowe naturalnemu. Nawet do prokreacji pompki nie są wymagane. Znajdź swoje pasje i w tym kierunku podążaj, a nie goń tylko za instynktem seksualnym, bo z Twojego wpisu się to aż wylewa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: szkola cie nauczyla jakby to cos waznego bylo zeby umiec zrobic pompke xD

poza tym, nie ma jednej poprawnej formy robienia pompek (no chyba ze sie starasz dostac do policji/wojska/strazy pozarnej... a to znaczy ze cos ci w zyciu innego nie wyszlo)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zacznij od pompek na scianie, rob serie 4 razy po 10 powtorzen. Po paru tygodniach rob z oparciem rak na stol, potem ewentualnie tapczan. Az dojdziesz do momentu, ze zrobisz pompke normalnie na podlodze.

Dla ludzi piszacych, ze im to w zyciu do niczego nie potrzebne - przestancie pierd@@c glupoty. Jallk bedziecie miec 40+ lat, to dopiero docenicie jak wazna jest sprawnosc fizyczna. Bole plecow, karku, zmeczenie - to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zacznij robić te pompki jak potrafisz, mając tak niski poziom to będziesz progresował z dnia na dzień/tydzień na tydzień. Tu nie ma żądnej filozofii jeśli chodzi o "pompki" zaczynasz od jakieś najłatwiejszych do ściany albo na kolanach, jak już łatwo wejdzie 15-20 powtórzeń to sobie utrudnij na jakąkolwiek inną trudniejszą pompkę. W YT sobie pisze push up variations begginer, wyskoczy Ci setki opcji tego ćwiczenia
  • Odpowiedz