Wpis z mikrobloga

Proszę o poradę. Od jakiegoś czasu na desce wc robią mi się plamy które bardzo ciężko jest zmyć.
Zmyć udaję się sodą, ale to długie szorowanie lub środkiem Pufas. Nigdy wcześniej nie miałem takiego czegoś. Teraz po 3 dniach wygląda deska jak na zdjęciach. Woda jest miejska. Nigdzie w łazience takiego czegoś nie mam. Miska wc jest podłączona do stelaża wc. Może ktoś miał taki problem lub zna przyczynę.
Co tydzień intensywnie myję deskę i miskę wc domestosem. Ale to nie pomaga po kilku dniach problem wraca.

#pytanie #pytaniedoeksperta #poradadnia #remontujzwykopem #dom #lazienka #mieszkanie #czyszczenie #pomoc
krzychummm - Proszę o poradę. Od jakiegoś czasu na desce wc robią mi się plamy które ...

źródło: temp_file5634272945984549043

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@krzychummm wierzchni plastik jest uszkodzony i teraz jeszcze szybciej będzie się brudziła. Wcześniejsze mycie/szorowanie było zbyt agresywne - chemia/ zbyt twarda gąbka. Tworzywo sztuczne z jakiego jest wykonana, jest delikatniejsze niż się wszystkim wydaje. Nawet od chemicznych kolorowych kostek zostają naloty/wżery, najczęściej w kibelkach typy bez kołnierza, bo w nich najbardziej chlapie.
  • Odpowiedz
  • 0
@skaza tak deska bez kołnierza. I chlapie po spłukaniu wody. Idzie to jakoś teraz odtworzyć na tym plastiku. Deska była droga i nie chcę nowej kupować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Smarek37 tak jak ktoś wcześniej pisał to są prawdopodobnie bakterie i uszkodzona powierzchnia od mycia agresywnymi środkami. Idzie jakoś odtworzyć tą powierzchnię antybakteryjną na plastiku deski?
  • Odpowiedz
  • 1
@krzychummm miałem ten dam problem. Polerka i lakiery samochodowe, bo takiej samej już nie można kupić. Producenci o to zadbali, że masz nie higieniczne wyglądającą deskę, albo kupujesz nowy zestaw. Żałuję że nie kupiłem zapasowej dechy, albo dwóch, żeby mieć spokój na kilka/ kilkanaście lat do przodu.
  • Odpowiedz
  • 1
@krzychummm kupuj dechę, ja swoją naprawiłem, ale trwało to kilkanaście dni - szlifowanie, lakierowanie. Oo podsumowaniu kosztów, taniej kupić nową. Producenci zapewniają stany magazynowe do max 6lat. A to niby, głupia deska, do srania. Zdrowia
  • Odpowiedz
  • 0
@krzychummm nie, jak pisałem wyżej, wymiana na nową to najkorzystniejsza opcja. Na przyszłość rada - przemywać częściej miękką gąbką delikatnym środkiem, najlepiej płynem do mycia naczyń.
  • Odpowiedz
@krzychummm: U mnie jest taki problem, że przez to, że muszla jest bez kołnierza, to mocz podchodzi pod deskę i jest cała żółta. Ta żółć już taka wżarta. Wymyłam domestosem ostetnio w końcu. Teraz jest ciut lepiej, ale itak widać przebawienie. NIe polecam muszli bezkołnierzowych!!
  • Odpowiedz
Haha czytam i nie wierzę, co wy za dechy macie ze musicie sie z nimi pieścić jak z niemowlakiem xD hahahah, nie no to jakiś dramat xDD moze lepiej teraz szczac do zlewu bo jeszcze się deska rozchoruje xD
  • Odpowiedz