Jest sens próbować grać na samym PACCu bez kupowania jakiejkolwiek waluty? Nie chodzi mi o to, ze mi szkoda, czy mnie nie stać. Bardziej chodzi mi o fakt, że kupując na start eq, które jeszcze pare lat temu miały głównie hlvle, traci się chyba trochę funu z gry, bo wtedy jedyną motywacją jest ten wyścig szczurów w postaci nabijania lvli, a i tak wiadomo, że topki, ani nawet pierwszego tysiąca się już nigdy nie dogoni :D Chodzi mi o granie knightem, bo sorc czy inny druid to ma tyle czarów, że pewnie na 100lvlu się człowiek czuje jakby na pianine grał, tyle skrótów na klawiaturze.
I mam takie nieoczywiste pytanie, a nie chce mi się specjalnie zakładać postaci by to sprawdzić. Kiedyś jak był tylko stary rook to co się miało na rooku, to przenosiło się na maina, nic więcej nie dostawaliśmy. Jak teraz przechodzimy z tego nowego rooka na maina, to dostajemy zestaw startowy. A jak to teraz wygląda jak przeniesiemy się z nowego rooka na stary i stamtąd na maina? Też dostajemy ten startowy zestaw, czy jak za starych czasów to co mamy na sobie, przechodzi na maina i nic więcej? xD #tibia
@rybiksystemowy: Dawno grałem w Tibie, dlatego nie jestem w temacie. Ale to przecież sorc ma ze 100 czarów, knight tam ma z 10 pewnie użytecznych i tyle. No i potki jedynie dodatkowo chyba, to dlaczego pianino? xd
@Akuzativ94: sens probowac jest zawsze. Mam wielu znajomych którzy oprocz pacca nie kupują nic i sami zbierają kase w grze na eq albo staraja się wydropić. Jest to mega ciężkie na początku, ale nie niewykonalne. Zresztą nikt nie każe ci kupować boostów :D wiec smiało można grać na samym paccu.
@Kopidlo: ale to raczej schemat dla jakichś 500lvli+, a nie przeciętnego akuzativa 100lvl? xd No i bardziej mi chodziło o porównanie do MSa, który ma tyle czarów, że tam to pewnie x2 tyle klikania co przy EKu
@Orinosuke: Teoretycznie jest sens, a w praktycznie różnie to może być. Chwila nieuwagi, pare dni odpuszczenia lvlowania i znajomi, którzy mieli ten same lvle, juz mają ich o 50 więcej, przez te chore ilości expa jakie się teraz zdobywa :P
@Orinosuke: No i nie wiem jaki problem jest na początku kupować sobie fajne eq. Na 8 lvlu teraz bez problemu w jeden dzien grania można sobie kupić eq warte ponad 100k albo i lepiej jak się wie co robi. Z gównianych potworków wypadają przedmioty warte kilka k co chwile. Jakie było moje zdziwienie jak parę dni temu wróciłem do tibii i moim 8 lvlem poszedłem na amazonki i valkirie. Zbierałem
@Akuzativ94: Zależy jakie masz podejscie do tej gry. Jeśli chcesz cos osiągnąć szybko to płacisz. Jeśli jest to dla ciebie odmóżdżenie i po pracy odpalasz se gierke na 2h z kolegami zeby spobie pogadac na discordize i to jest twoje glowne zajecie a gra jest w tle jako dodatek do klikania to wtedy pacc sam wystaracza
@Akuzativ94: ja sobie robiłem takiego lekkiego "ironmana" i np nosiłem eq tylko które sam wydropiłem, albo nie sprzedawałem tc i farmiłem golda na itemksch do imbu, a za to kupowalem eq na.markecie. Nie jest to w aktualnym mainstreamie optymalizacji tabelek w Excelu i pogoni za jak największym exp/h, ale było k------o satysfakcjonujące, zwłaszcza jak za dzieciaka nigdy nie udało mi się dojść do tego najlepszego eq na tamte czasy
Chodzi mi o granie knightem, bo sorc czy inny druid to ma tyle czarów, że pewnie na 100lvlu się człowiek czuje jakby na pianine grał, tyle skrótów na klawiaturze.
I mam takie nieoczywiste pytanie, a nie chce mi się specjalnie zakładać postaci by to sprawdzić. Kiedyś jak był tylko stary rook to co się miało na rooku, to przenosiło się na maina, nic więcej nie dostawaliśmy. Jak teraz przechodzimy z tego nowego rooka na maina, to dostajemy zestaw startowy. A jak to teraz wygląda jak przeniesiemy się z nowego rooka na stary i stamtąd na maina? Też dostajemy ten startowy zestaw, czy jak za starych czasów to co mamy na sobie, przechodzi na maina i nic więcej? xD
#tibia
@bitcoinowa-babuszka:
*
utitoRotacja dla eka
źródło: temp_file8134718196636418975
PobierzNo i bardziej mi chodziło o porównanie do MSa, który ma tyle czarów, że tam to pewnie x2 tyle klikania co przy EKu
@Akuzativ94: posortuj spelle wg levela: https://tibia.fandom.com/wiki/Knight
na 100 lvlu masz już możliwość robienia pełne combo i dla maksymalnego expa warto je robić (potrzebne imbue, żeby nadążać z maną)