Wpis z mikrobloga

Mirki, co myslicie o blogu nezdeluxe? Ja sie przyznam, że czytam go od dawna, ale wszystko biorę z dużym dystansem. Często mam wrażenie, że autor dosłownie wymyśla jakieś głupoty i pisze to za niego chatGPT. Zawsze jak mialem jakieś uwagi do jego recenzji i pisałem je w komentarzach, to je szybciutko usuwał, pomimo że nie były obraźliwe :D najnowszy przykład: Jego recenzja nowego Hermesa terre d'hermes intense. W recenzji autor podkresla, że kompletnie nie wyczuwa kawy w tym zapachu. Czytając to miałem potęznego mindfucka, przecież w tym zapachu głownie czuje się mocną kawę :D napisalem komentarz czy sie nie pomylił, bo ja tam czuje głównie kawę i go usunął. Napisałem następne 3 komentarze i również usunął :D Często miałem tez wrażenie, że im bardziej zapach wali odchodami, brudnym zwierzęciem tymbardziej jest on zachwycony (przykładem niech bedzie Amourage King blue, polecam testy ludziom którym brakuje zapachu obory i łajna)
#perfumy
kanapeczkaa - Mirki, co myslicie o blogu nezdeluxe? Ja sie przyznam, że czytam go od ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-08 191149

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kanapeczkaa:

Odbieranie zapachu to czysto indywidualna sprawa i może i mógł nie czuć jakichś nut, które Ty wyczuwałeś.
ALE:

Zawsze jak mialem jakieś uwagi do jego recenzji i pisałem je w komentarzach, to je
  • Odpowiedz
  • 4
No ta, ja rozumiem że perfumki to indywidualna sprawa, ale niech osoby które testowały tego hermesa sie wypowiedzą czy czują kawe, bo to akurat wydaje mi sie niemozliwe jej nie czuć xd a co do usuwania komentarzy to gardze czymś takim, wielki książę poczuł się urażony bo ktoś ma uwagę do jego recenzji
  • Odpowiedz
@kanapeczkaa: uważam że typ ma strasznie duże ego i byłby bardzo trudnym dyskutantem, którego racja jest zawsze najmojsza. Coś jak leszke obalający komunę.

Usuwanie komentarzy wyrażających inne zdanie o tym świadczy. Nie cierpię takich osób
  • Odpowiedz
@kanapeczkaa: Miałem analogiczną sytuację jak z tym Hermesem i od tego czasu nie wchodzę. To co mu się podoba to jedna sprawa, ale usuwanie komentarza który wskazał na obecność jakiejś nuty nie wyczuwanej przez autora jest po prostu słabe
  • Odpowiedz
@kanapeczkaa: lubi p-------ć głupoty, usuwa też komentarze. Tak samo typ pluje na wszystko co słodkie i męskie, nazywając ulepem xd

Zrecenzował np Bad Boy Elixir i też widnieją tam farmazony, zapach to praktycznie tona skóry z DNA Bad Boy'a w tle, a chłop tego nie czuje
  • Odpowiedz
@kanapeczkaa: Rozumiem, że recenzje zawsze są subiektywne i każdy opisuje co czuje, ale większość jego recenzji to zwykłe grafomaństwo. Po recenzjach niektórych perfum nie byłbym w stanie zgadnąć co opisuje i jak dane perfumy pachną, nawet jak doskonale znałbym dany zapach. Mam też wrażenie, że prawie każda mainstreamowa premiera mieszana jest z błotem (nie mówię, że zawsze niesłusznie ( ͡° ͜ʖ ͡°))
  • Odpowiedz
@kanapeczkaa: Kupiłem sobie ostatnio Le Solstice marki Moncler. Na Fragrantica ocena 4,2/5. Na Parfumo 8,1/10. Wchodzę na gościa recenzję na Nez de Luxe, a tak 1/10. No bez jaj. Nie wiem jak musiałby być zły zapach, żeby go tak ocenić. A zapach bardzo dobry, można trochę się przyczepić do parametrów. Kiedyś też widziałem recenzję u niego, że na 100% pomylił zapach, bo pisał o kompletnie, ale to kompletnie innych nutach
  • Odpowiedz