Wpis z mikrobloga

#olx kolejny the-bill na OLX - coś za < 100. Pyta, odpowiadam. Potwierdzam że to to czego szuka. Ten odpisuje że kupi jak dostanie wypłatę pod koniec miesiąca. Chyba jej nie dostał bo cisza. Aż mi się chciało napisać czy ty w domu nie masz wolnych < 100 by zakupić od razu czy trujesz dupę i tak kończysz rozmowę by mnie zbyć?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ten odpisuje że kupi jak dostanie wypłatę pod koniec miesiąca.

@cyganztorunia:
zapraszam zatem do zakupu pod koniec miesiąca.
I koniec rozmawiania.
Po cholerę palić mosty? A nuż naprawdę chce kupić? A jak nie, to skoro byś olał, to problem byłby z głowy.
Ale nie miałeś zamiaru olewać z tego co czytam i bardziej Tobie zależało by sprzedać, niż jemu by kupić.
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: czyli nie wysłałeś mu tej wiadomości? Tylko miałeś chęć? Bo to jest napisane tak, że można odebrać dwojako.
Ja zawsze polecam olewanie i bycie miłym. Tak, kupujący na OLX potrafią być nieogarami, ale uświadamiając im to, możemy tylko sobie nerwów zszargać, bo to kupujący mają więcej opcji by wkurzyć sprzedających niż odwrotnie.
  • Odpowiedz
@kaktus_z_ostrymi_kolcami: tak zawsze jestem miły, dziś 300 zł wpadło z jednej rzeczy bo nieogar nie umie tego kupić taniej a da się ;) więc dobre miejsce na sprzedaż swoich rzeczy. Ale jak typ mnie pyta o parametry 10 letniego smartfona np bo nigdy nie odpowiadam bo od teog ma google. 99,99% że nie kupi.
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: i chwała Ci za to. W tym narodzie jest i tak za dużo agresji.
A przy telefonach daję link do mgsm od razu w ogłoszeniu (bez http bo się z OLX dosrywają) i zazwyczaj nie daję żadnych innych parametrów poza tymi co widać ustawieniach telefonu. Przy starociach to jak piszesz, jak ktoś wie czego chce to mu niepotrzebne parametry w ogłoszeniu. A reszta to pewnie trucie rzyci.
  • Odpowiedz