Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
Seaman193 +2
#zareczyny #pierscionek #diament pytanie do panów którzy robili pierścionek zaręczynowy na zamówienie z diamentem. Niebawem bo w tym roku planuje się oświadczyć i powoli szukam odpowiedniego pierścionka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stwierdziłem że kupię diament oddzielnie a pierścionek zostanie wykonany przez złotnika. Czy strona e-diamenty.pl na której można zakupić dany kamień jest warta uwagi? Czy może szukać gdzie indziej? Może ktoś może
@cyganztorunia:
zapraszam zatem do zakupu pod koniec miesiąca.
I koniec rozmawiania.
Po cholerę palić mosty? A nuż naprawdę chce kupić? A jak nie, to skoro byś olał, to problem byłby z głowy.
Ale nie miałeś zamiaru olewać z tego co czytam i bardziej Tobie zależało by sprzedać, niż jemu by kupić.
Ja zawsze polecam olewanie i bycie miłym. Tak, kupujący na OLX potrafią być nieogarami, ale uświadamiając im to, możemy tylko sobie nerwów zszargać, bo to kupujący mają więcej opcji by wkurzyć sprzedających niż odwrotnie.
A przy telefonach daję link do mgsm od razu w ogłoszeniu (bez http bo się z OLX dosrywają) i zazwyczaj nie daję żadnych innych parametrów poza tymi co widać ustawieniach telefonu. Przy starociach to jak piszesz, jak ktoś wie czego chce to mu niepotrzebne parametry w ogłoszeniu. A reszta to pewnie trucie rzyci.