Wpis z mikrobloga

Cześć, szukam autka do przewozu moto, mysle o l2h1. Wpadły mi w oko transity, bo są względnie tanie i mlode. Kiedys w robocie jezdzilem takim.l2h2 i powiem szczerze, ze jezdzilo sie nim super (jak osobowka) w przeciwieństwie do ducato. Auto będzie używane sporadycznie (poleciec na tor, przewiez komus motocykl itp) , z 10-15k km rocznie, budzet ok. 30- max 40k biorę pod uwagę również auta lekko pogniecione, wyglad nie ma dla mnie za duzego znaczenia.

Czy jest cos nie tak z tym modelem? Może jakieś inne opcje biorąc pod uwagę powyzsze.

#motocykle #motoryzacja #samochody
BardzoWyimaginowanyNick - Cześć, szukam autka do przewozu moto, mysle o l2h1. Wpadły ...

źródło: IMG_20241127_120532_copy_1600x900_1030

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BardzoWyimaginowanyNick: mam polifta, zrobiłem w rok ok 10-15k km i przez ten okres zepsuły się: wtryski, turbina, pompa oleju, EGR, łożysko oporowe i pękły linki zmiany biegów. Znajomy ma ten sam model i przy przebiegu 100k też już wtryski poszły. Auta PL salon, z potwierdzonymi, niskimi przebiegami.
  • Odpowiedz
@BardzoWyimaginowanyNick: w takim budżecie to szukaj Vivaro/trafic/primastar w tej starej budzie z silnikiem 2.0dci. W nowej budzie jest znowu kiblowaty 1.6d który też jest problematyczny. Ewentualnie fiat scudo/peugeot expert/citroen Jumpy z 2.0hdi
  • Odpowiedz
@BardzoWyimaginowanyNick: tanio kupisz, drogo naprawisz - a niestety ford g---o wort i tutaj znajdziesz mnóstwo rozwiązań ich "genialnych" inżynierów (zaczynając od otwierania maski kluczykiem), jak chcesz to pod koniec roku będę miał takiego na sprzedaż, l2h1 więc na moto ładowność git ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

zastanów się też nad tym czy
  • Odpowiedz