Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki,

Mam pytanie do Was jako ojciec dziesięciolatka, który cały wolny czas przed komputerem (jak może ;)), spędza na Fortnite. Nie chce słuchać o innych grach, a ja pamiętam, że będąc w jego wieku grywało się w różne pozycje – Ace Ventura, Desperado, Mafia, dema z CD Action i cały dostęępny wachlarz. Teraz świat poszedł do przodu, a ja nie siedzę w temacie współczesnych gier.

Chciałbym pokazać młodemu coś innego, co byłoby ciekawe i odpowiednie dla jego wieku. Szukam fajnych tytułów na PC, które mogłyby go zainteresować i pozwoliłyby mu odkryć inne rodzaje rozgrywki niż battle royale.

Macie jakieś propozycje? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź! 😊

Dzięki z góry!

#gry #rodzicielstwo #dzieci
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jako ojciec dziesięciolatka, który cały wolny czas przed komputerem (jak może ;)), spędza na Fortnite

@riDEr: zająłbyś się czymś pożytecznym
  • Odpowiedz
@riDEr: przy fortnite pracuje wiecej psychologow jak programistow, ta cala gierka jest stworzona pod to zeby taki 10 latek mial dopaminki przez cale 12h dziennie n-----------a raczej nic innego sie nie wymysli wszystko dla niego bedzie nudne xdd
  • Odpowiedz
@riDEr: zaczynasz hodować przegrywa? a tak na poważnie to teraz tak jest, pół klasy w to gra to gra i on. Potem przerzucą się na inna grę i znów będą wszyscy w nią grać. To taki obecny sposób spędzania czasu razem ze znajomymi na wspólnym czacie gry czy tam discordzie i gry single player ich nie bawią.
  • Odpowiedz
@riDEr: nie wiem, jakie ma inne zainteresowania, ale spróbuj może wkręcić go w Minecrafta. Próg wejścia niski, możecie posiedzieć przy tym również razem, choć aktywnie grał będzie tylko jeden. Z kolei do wspólnego posiedzenia na split screen świetnie sprawdzą się np. gry Lego - Gwiezdne Wojny, Władca Pierścieni, Ninjago, czy co tam jeszcze mają.
Fortnite to prosta napierdzielanka, która poza przebodźcowaniem raczej nic nie przyniesie.
  • Odpowiedz
@riDEr jak przedmówca mówił wychowałeś się na singlu, teraz dzieciaki grają razem, z robloxa pewnie wyrósł a jak dzieciaki i z Fortnite wyrosną to przerzucą się na coś innego. Ewentualnie możesz mu coś pokazać aby z nim zagrać bo masz ochotę i może się wkręci, albo nie. Jak chcesz go od kompa odciągnąć to są LEGO Fortnite ale to tylko na chwilę. Raczej bym myślała o kontroli rodzicielskiej na kompa ale
  • Odpowiedz
@riDEr przejdzie mu. Mój wyrósł około 11 roku życia po 765 godzinach w Fortnite i po prostu pewnego dnia stwierdził że mu się znudziło. Platyna w FarCry 3, 4, AC Originis, Ghost of Tsushima, Spiderman 1 i 2 itd single z fabułą to istota gamingu, reszta to tylko klikery
  • Odpowiedz
@riDEr dziesięciolatek, który cały wolny czas spędza przed komputerem, a Ty zamiast się pytać jak go zachęcić do pływania/koszykówki/piłki nożnej/jeździectwa/grania na gitarze to się pytasz jakie inne gry dla niego? xD Serio?
  • Odpowiedz
@riDEr: przerabiałem to. Znudzi mu się. Dojdzie do pewnego levelu którego nie przeskoczy i z frustracji przerzuci się na inną grę. U mnie teraz minecraft przeżywa renesans. Zaczęli grać z kumplami na jakimś serwerze i expia wspólnie.
  • Odpowiedz
@riDEr mój w podobnym wieku, ale tego fortnita nie ruszył. I chyba dobrze. Często gra w Minecraft, teraz od dwóch miesięcy gramy w rdr2. Wcześnie grał w Wieśka 3, gramy głównie przez zimę i jak jest brzydka pogoda. I tego bym się trzymał. Raczej jak ma do wyboru pc a wyjście na dwór to woli jezzcze dwór ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz