Aktywne Wpisy

anoysath +1866
Michał Probierz właśnie "podał się do dymisji" z funkcji trenera reprezentacji Polski. Michał Probierz pełnił funkcję trenera 1 rok, 8 miesięcy i 22 dni. Poprzedni trener, Fernando Santos był trenerem niespełna 9 miesięcy. Wołam plusujących ten wpis
#mecz #reprezentacja
#mecz #reprezentacja

akNe +399
Macie tak czasami, że jak Wam się śni coś p--------o, to uświadamiacie sobie we śnie, że to na szczęście tylko sen i że zaraz się możecie z tego obudzić?
Nawet nie wiecie jak ja bym chciała, żeby to co dzieje się od kilku dni, okazało się tylko p-------m snem.
Upragniona ciąża, wszystko rozwijało się pięknie, chłopak rósł jak na drożdżach, wyniki wzorowe.
I
Nawet nie wiecie jak ja bym chciała, żeby to co dzieje się od kilku dni, okazało się tylko p-------m snem.
Upragniona ciąża, wszystko rozwijało się pięknie, chłopak rósł jak na drożdżach, wyniki wzorowe.
I

źródło: IMG_1083
Pobierz
#zdrowie #suplementy
Asparaginian magnezu wchłania się w ~50% ale jest 5x droższy od cytrynianu który wchłania się tylko w ~35% to nie lepiej po prostu wziąć większą dawkę cytrynianu?
Dodatkwo niektóre formy mają unikalne właściwości np. taki treonian który najlepiej przechodzi barierę krew-mózg będąc potencjalnym nootropem albo tlenek magnezu który może wywołać u ciebie sraczkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
Pobierzhttps://planetazdrowia.com/nanga-glicynian-magnezu-chelat-w-proszku-magnez-p-7528.html
Ten glicynian magnezu ma na 1g produktu - 129 mg magnezu i 871 mg glicyny
Poszukałem po szybkości i jakbyś kupił osobno glicynę i najtańszy cytrynian magnezu (oba z Forest) to byś miał 4x więcej elementarnego magnezu i glicyny w tej samej cenie.
Nie karz
Pobierzhttps://www.doz.pl/apteka/p110172-DayMag_B6_proszek_saszetki_20_szt.
Czy warto spożywać go więcej niż RDA? Pewnie tak jak w przypadku wit. C 90% benefitów występuje już przy spełnieniu dziennego rekomendowanego zapotrzebowania jakim jest 90 mg, te 10% to
PobierzNatomiast jak chcesz faktycznie mieć konkretne wchłanianie magnezu, to tylko przez skórę, kąpiel w soli epsom.
Zależy od diety, ja z samej żywności mam 8g potasu dziennie a że łatwo go można przedawkować absolutnie bym nie dodawał, cynk biorę pikolinian 15mg i wychodzi mi włącznie z dietą 40mg więc bezpieczna dawka (ważne też żeby zachować stosunek mniej więcej 8:1 cynk - miedź)
Pobierz