Wpis z mikrobloga

tej zimy zużyłem 155 m3 gazu na ogrzanie segmentu 120m (środkowy, sąsiedzi po bokach), od 4 marca nie włączam już grzania i temperatura jest ciągle w okolicach 21

to rekord, w poprzednich latach zużywałem ok 200 m3. mniej zapewne dlatego, że zima cieplejsza, ale w połowie zeszłej zimy też dociepliłem poddasze. 4 rok już się cieszę co zimę jak k------o tanie w utrzymaniu mam mieszkanie

#ogrzewanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powodzenia: bez żadnego dodatkowego źródła ogrzewania? ciekawa sprawa, ale wygląda mi to na zepsuty gazomierz:)
@kibiklops: na pewno, tak samo jak w blokach jeden sąsiad ogrzewa się od innych, sam płaci mało a sąsiedzi płacą za niego :D
  • Odpowiedz
@kibiklops @rajman mam wgląd tylko do gazomierza 1 sąsiada i ma ok 2x większe zużycie, ale mieszkają w 5 osób, w tym małe dziecko, a gazem ogrzewana jest też ciepła woda użytkowa. przy czym gadałem z sąsiadem i mówi, że on lubi mieć w domu jak w ulu, 24 stopnie i więcej… co ciekawe, nawet przy dużych mrozach widzę, że ma okna pouchylane i wietrzy xD

na pewno sąsiedzi troche
  • Odpowiedz
@rajman bez żadnego dodatkowego źródła. mam ekspozycję na południe i północ, dużo słońca wpada. nawet przy temperaturach w okolicach zera, słońce potrafi mi za dnia podnieść temperaturę o 1-2 stopnie, po zmierzchu trochę spada i tak się kręci :)
  • Odpowiedz
@powodzenia: Tylko się cieszyć z takiego farta 😁 To chyba najtańsze lokum do ogrzania o jakim czytam. U mnie w tym roku też rekord będzie bo stanęło na rocznym zużyciu 179 m3 gazu - u mnie jednak o połowę mniej m2 i niższa temp
  • Odpowiedz