Aktywne Wpisy

mickpl +449
Ale to jest chrzanienie, że młodzi Polacy nie decydują się na dzieci, bo sprawa kulturowa.
To też. Ale trzeba mieć serio mocne klapki na oczach, żeby nie wiedzieć, że ogromnym problemem jest dostęp do mieszkań. Para przed 30 jest totalnie priced out jeśli chodzi o mieszkanie "pod dzieci" czyli minimum 80 metrów i blisko do pracy.
Racją stanu jest jak najszybsze dostarczenie dużej ilości państwowych mieszkań pod tani najem dla młodych par, które decydują
To też. Ale trzeba mieć serio mocne klapki na oczach, żeby nie wiedzieć, że ogromnym problemem jest dostęp do mieszkań. Para przed 30 jest totalnie priced out jeśli chodzi o mieszkanie "pod dzieci" czyli minimum 80 metrów i blisko do pracy.
Racją stanu jest jak najszybsze dostarczenie dużej ilości państwowych mieszkań pod tani najem dla młodych par, które decydują

heksengerg +20
Dziewczyny, 7 marca bylam na powiększaniu ust 1 ml, dzisiaj byłam dodać 0,5 ml. Czy według was to są dobrze zrobione usta? Bo mi coś dziwnie to wygląda.
#usta #beauty #rozowepaski
#usta #beauty #rozowepaski

źródło: temp_file8155344116772793467
Pobierz
https://twojebramy.pl/wp-content/uploads/2017/05/naped3-scaled.jpg
Od kilku lat mam taki problem, że żeby zamknąć lub otworzyć jedną bramę, to muszę trzymać przycisk (wcześniej wystarczyło nacisnąć i otwierało lub zamykało dopóki nie nacinałem czerwonego przycisku). Dzieje się tak tylko w jednym sterowniku, drugi działa normalnie Dodatkowo chyba jakoś rok temu te sterowniki się jakby "zamieniły wadą", tzn. ten który szwankował zaczął działać dobrze, a ten który działał dobrze zaczął działać źle w dokładnie w taki sposób jak wcześniej ten drugi. :(
Ktoś może wie co jest tego przyczyną i jak rozwiązać taką usterkę? Był tam jakiś elektryk przy okazji remontu domu ale obejrzał i powiedział że się nie zna na czymś takim...
#elektronika #elektroda #elektryka #remontujzwykopem
źródło: naped3-scaled
PobierzModel to UST1KL
Pomyliłem się w jednej rzeczy, da sie otworzyć bez trzymania, ale żeby tą jedną zamknąć to trzeba trzymać przycisk opuszczania
Fotokomórkę jutro będę sprawdzał i może je zamienie miedzy drzwiami żeby zobaczyć czy to jest ten problem
Sprawdź czy działa dobrze czujnik docisku gumy. W niektórych modelach w dolnym rogu bramy jest pudełko z baterią litową stamtąd sygnał czujnika docisku dolnej uszczelki jest przesyłany radiowo.
porównałem te drzwi i oto wnioski:
1. Drzwi (a raczej ich elektronika) wykrywają że są zamknięte w poprawny sposób. Wskazuje na to kontrolka "service funktion", która działa tak samo w obu drzwiach (gaśnie wtedy gdy są całkowicie zamknięte, mruga gdy są w ruchu, oraz świeci gdy są niezamknięte ale się nie ruszają).
2. W obu drzwiach na obu końcach gum są jakieś czujniki, ale w
źródło: temp_file8025026502608179089
Pobierzźródło: temp_file8467278114650380564
Pobierzźródło: temp_file8633797631804630711
Pobierzźródło: temp_file6681524175709985954
Pobierzteraz to przeczytałem, więc możliwe że to faktycznie przez tą zeżartą gumę
tak czy siak zrobiłem jeszcze coś:
1. "zgniotłem" gumę w poprawnie działających drzwiach podczas zamykania i się zatrzymały
2. wyciągnąłem czujniki z gumy dobrze działających drzwi, ustawiłem naprzeciwko siebie i włączyłem zamykanie - zadziałało więc te czujniki są dosyć czułe skoro bez problemu odbiornik wychwycił wiązkę. W drzwiach które źle działają zrobiłem to samo, ale jak wyciągnąłem oba czujniki, nakierowałem naprzeciwko siebie i włączyłem