Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +91
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Lolenson1888 +1
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
Pobierz

Chcę kupić dwa rowery do rekreacyjnego jeżdżenia głównie po Kampinosie, ale też dojazd do Kampinosu około ~10km asfaltem, a do tego jakieś weekendowe wypady żeby pojeździć z dala od samochodów i cywilizacji, żaden ciężki teren.
Budżet do 8k za dwa rowery.
Wstępnie wybrałem Cube Nature Pro, ale zastanawiam się czy #mtb nie będzie jednak lepsze niż #cross?
#rower
- pomiędzy topowymi modelami a najniższymi jest prawie przepaść - cenowa i technologiczna.
- idzie zrobić na nim i 20km i 200km
- jak myślisz o sakwach - dedykowany bagaznik z ceną 2x normalny
- można założyć gravelowe opony - oni tego nie
Do tego obecnie przy MTB na kołach 29" to cross ma już mniejszy sens, a jak zależy Ci na mocowaniu bagażnika itp. to też takiego znajdziesz.
@dran2 tak coś czułem, że tam może być piach. Nie mam doświadczenia bo dopiero się przeprowadziłem w te okolice.
Czyli może lepiej poszukać jakieś MTB, tylko z bardziej rekreacyjną geometrią i koniecznie z blokadą skoku amortyzatora. A MTB lepiej iść w 27,5” czy 29”?
Dodam jeszcze, że często planuję wozić te dwa rowery jednocześnie w kombi, no i moja
@Uqes zajrzyj na pepper.pl - wysyp MTB
Jedynie R10 chcemy zrobić w tym roku, ale raczej i tak rozłożymy na 4 dni
https://kross.pl/lea-5-0-ult-ra-mietowy-kameleon-matowy
Osobiście uważam, że to nie ma większego sensu, zmniejsza sztywność (typowo ścięta jak w crossowych, a ten Kross jeszcze ok), a samo wchodzenie/schodzenie z roweru co ma ułatwić