Wpis z mikrobloga

• 0
@kekacz: nie jestem jasnowidzem ani analitykiem, ale zakladam że jakis tam udział w pałaszowaniu i piciu (w szczegolnosci weekendowym) amerykanie jednak mają, więc jak sobie juz pójdą precz to obroty może nie klękną, ale mimo wszystko coś tam spadną, pozyjemy zobaczymy jak mawia klasyk
  • Odpowiedz
@blackbird
To było stwierdzenie, nie pytanie :) Jestem przekonany, że poważnie wpłynie to zwłaszcza na kilka lokali, w których niepodzielnie królował język angielski.
  • Odpowiedz
@blackbird: nie spodziewam się spadków cen. Ludzie już do tego przywykli. A jeszcze teraz ruszy sezon z ogródkami piwnymi na rynku to już w ogóle. Burger w Rzeszowie droższy niż w Krakowie
  • Odpowiedz
  • 0
@Fire_N: nie przeczytales chyba ze zrozumieniem mojego wpisu,
uważam że znaczna część drastycznego podniesienia cen, byla spowodowana tym że przylecieli m.in amerykanie,
wiec gastro załozylo że po podniesieniu cen, stracą część klientów, ale i tak klienci z usa zrekompensują im to z nawiązką,
(co tez sie stało, bo ceny sie "przyjęły")
Teraz, gdy Amerykanie wylecą kluczowy jest fakt ze obroty im spadną (bo nie będzie amerykanów, proste) , wiec ceny
  • Odpowiedz
  • 0
@heow: nie wiem, ale pamiętam że na wieść że Amerykanie będą rotacyjnie stacjonować w Jasionce, ceny gruntów w okolicy dość mocno wtedy wzrosły, oni mają w pobliskiej miejscowości Tajęcina, pobudowane tymczasowe bazy, mam w okolicy brata, to zdarzało mi się tam na rowerze z Rzeszowa pomykać
  • Odpowiedz
@blackbird: ta ich relokacja to chyba już się zaczęła chwilę temu, bo jak byłem w niedzielę ko lotniska to miałem wrażenie, że mniej tego sprzętu tam było. Dziwne, bo niedawno zagospodarowali sobie kolejny kawałek ziemi ko magazynu InPost'u, a teraz jest tam pusty kwadrat.
  • Odpowiedz
  • 0
@MrVercetti: decyzja o relokacji zapadła ponoć już w połowie zeszłego roku, na szczycie NATO, stąd częściowe przygotowania zapewne zaczęły się na miesiące/tygodnie przed ogłoszeniem oficjalnie tej informacji przez Amerykanów
  • Odpowiedz