Wpis z mikrobloga

Po rozmowie z infolinią Microsoft:

Witam wszystkich informatyków i znawców Windows. Mam problem po rozmowie z infolinią Microsoft.

oto rys sytuacji:

Za czasów Windows 8 kupiłem wersję oem (Home). Cały czas działałem na GA-MA790X-DS4. Kiedy pojawiła się promocja darmowego przejścia na win10 - skorzystałem. Niestety na dniach płyta powiedziała "idę spać":(. Szybko kupiłem jakiś inny używany komp za 500zł. (takie czasy...:( ) . Przełożyłem dysk i oczywiście trzeba było aktywować windows na nowej płycie. Oczywiście problemy, różne próby, łącznie ze skasowaniem starego komputera na koncie microsoftu. Skończyło sie na konsultacji z infolinią Microsoft.

Okazało się, że klucz który im podałem nie jest moim oryginalnym kluczem od windows 8, a ich jakimś uniwersalnym, który przyznawany jest przy takim właśnie promocyjnym przejściu z 8 na 10. Pani z infolinii informuje, że teraz wpisanie tego z pudełka (Win8) nic nie da, a na tym "promocyjnym" konsultantka nie mogła mi aktywować.

Co mam teraz zrobić?
1. Pogodzić się z tym wnerwiającym komunikatem "Aktywuj windows"?
2. Scrakować mojego obecnego oryginalnego, ale nieaktywowanego? (ale jak to się robi, jakie są tego konsekwencje?? Ostatni windows nielegalny jaki miałem to był chyba 98...).
3. No kupować nowy Windows do 10 letniego komputera, gdzie na dniach (realnie w kilka lat) pewnie będę zmuszony do kupna już komputera na czasie (teraz nie mam na to środków, nawet na raty) nie ma finansowego sensu....

Wiem, że na wykopie znajdują się fachowcy, mam nadzieję, że któremuś z Was będzie się chciało udzielić mi odpowiedzi czy nawet pomóc:(.

A jak nie, to i tak wszystkiego dobrego i udanego dnia!

#windows10 #windows #informatyka #cracking #programowanie #hacking #windows11 #systemyoperacyjne
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach