Aktywne Wpisy

max-stropek +27
Cześć Wykopowicze,
jestem tata dwóch córek i razem z żoną staramy się stworzyć dla nich dobre, bezpieczne dzieciństwo.
Założyłem zrzutkę na Toyotę Corollę – niezawodne auto, dzięki któremu moglibyśmy podróżować razem po Polsce i spędzać więcej czasu jako rodzina.
Jeśli ktoś z Was może dorzucić choćby symboliczną złotówkę – będę ogromnie wdzięczny.
Każde wsparcie się liczy 🙏
jestem tata dwóch córek i razem z żoną staramy się stworzyć dla nich dobre, bezpieczne dzieciństwo.
Założyłem zrzutkę na Toyotę Corollę – niezawodne auto, dzięki któremu moglibyśmy podróżować razem po Polsce i spędzać więcej czasu jako rodzina.
Jeśli ktoś z Was może dorzucić choćby symboliczną złotówkę – będę ogromnie wdzięczny.
Każde wsparcie się liczy 🙏

jarzynka +59
#modameska Pamiętajcie!

źródło: Zrzut ekranu 2025-06-21 192228
Pobierz
źródło: 1000009832
Pobierz@andbatros: a jak by to pytanie pało dzisiaj, to nie powiedziałbyś że każdy będzie miał pod domem teslę 3 ?
@ToJestBezSensu: Polonez powstał na bazie Fiacie 125p, no i ten model zmieniał się najbardziej, chociażby Caro to duża modernizacja.
Nie wiem na ile autentyczny jest ten obrazek i jaki jest sens
Co za dzbany xD
@Techguy91: g---o rozumiesz XD
oceniasz stary świat z perspektywy dzisiejszego a prawda jest taka, że dynamika rozwoju w Polsce 50 lat temu była 100x wolniejsza niż dzisiaj i ludzie żyjący w PRL mieli prawo myśleć, że tempo wzrostu się nie zmieni bo w gospodarce centralnie planowanej nie było presji na innowacje.
A może właśnie realistycznie podeszli do tematu i uznali, że skoro przez 30 lat prawie już są pod sowieckim, komunistycznym butem, to kolejne 50 się nie będzie dużo różnić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gdyby komuna trwała to możliwe, że tak by było, bo przecież nikt nie będzie robił luksusowych aut dla ludzi pracujących w fabrykach, z drugiej jak zadbany to może taki fiacik jeździć do dziś,
Zdjęcie zrobiłem w tamtym tygodniu w Krakowie, nawet rdzy
źródło: temp_file4122051516495459522
PobierzCzyli mówisz, że stać mnie na wynajem za odstępne 2000 zł + czynsz, ale nie stać mnie na ratę 1300 zł + czynsz?
@andbatros: To nie była myśl, to był plan! (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Krupier: zapomniałeś o wkładzie własnym do kredytu
@darek-jg: Wtedy nie było własnościowych. Było tzw. wieczyste użytkowanie danej nieruchomości. Własnościowe mieszkania pojawiły się po 2010 roku, gdy wreszcie to "spółdzielcze własnościowe prawo do użytkowania lokalu" przekształcono w pełną własność.
@darek-jg: Zobacz - fiat (pojazd) pod każdym oknem jest? No jest. Nawet, a zwłaszcza na wsi, gdzie nie ma zbiorkomu. Umeblowany
@andbatros: brzmi jak korea północna