Wpis z mikrobloga

Jaram się, znowu wróciła mi miłość do gier. Po okresie wypalenia i gry na desktopie ostatnio pierwszy raz w życiu stałem się posiadaczem konsoli - PS5. Przeszedłem całe The Last Of Us Part 1 i jestem zachwycony. Tak to właśnie powinno wyglądać i za to uwielbiałem gry za malolata grając w GTA3 czy Mafię 1 ponad 20 lat temu.
#gry #ps5 #chwalesie #tlou #konsole #zainteresowania
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kryzysWbabilonie: I pozytywnie. Ja zaś gram we wspomnianą Mafię 1 D.Ed. i całkiem przyjemna gierka. Bez miliona znaków zapytania na mapie i innych bzdur.
A wyścig już nie jest koszmarem ;)
  • Odpowiedz
@kryzysWbabilonie: dokładnie tak samo miałem, grałem całe życie na komputerze, uważając konsole za gorsze komputery po czym okazało się że to jest całkiem inna jakość rozgrywki i jest dużo zabawniej na kanapie przed wielkim tv.

No chyba że ktoś jest zjebem od klatek na sekundę no to dla takiej osoby to nic nie zostało oprócz marudzenia( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kryzysWbabilonie: jak masz od kogo xboxa pożyczyć to polecam Ori, obie części. Też mam "problem" z wypaleniem, ale obie części Ori były niesamowitym doświadczeniem i granie było czysta przyjemnością.
I jak na ps5 wyjdzie nowy Indiana to też polecam, bardzo przyjemna gierka :-)
  • Odpowiedz
@kryzysWbabilonie no i git. Też tak miałem. Kupiłem pierwszą konsolę - ps5, i się jarałem jak dziecko. Dużo jedz takich perełek. Np. Uncharted przy którym się cieszyłem jak kiedyś oglądając Indianę Jonesa.
Teraz gram w kcd2 i też się cieszę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@kryzysWbabilonie Powiem tak: to mógłby być ciekawy film, ale jak trzeba w to grać to ... lekko mówiąc ciężary i nie chodzi o mechanikę czy gameplay tylko przede wszystkim o postacie i o w dużej mierze fabułę (a raczej to co w jej wyniku robimy jako gracz)

@PogromcaUP: Kontrowersyjna? Jeśli chodzi o taką kontrowersję, o której mówiła się od razu po premierze czyli lewicowej propagandzie to akurat najmniejszy problem
  • Odpowiedz
@MNovak: Przepis na bycie @MNovak:
1. Spruj się bo ktoś ci napisał, że głupoty opowiadasz
2. Bądź wściekły przed komputerem
3. Przeszukaj cały wykop w poszukiwaniu starych postów ludzi którzy Cię wyśmiali
4. Zażądaj pokazania przelewu
5. Stwierdź że niecałe
  • Odpowiedz